Advertisement

Wednesday, January 20, 2010

run baby run

:
:


seriously, still clueless on how to become manageable person since i always wake up late. ok, tahun ni better sikit sbb bgn 630am, but still tak mampu clock in ontime during weekdays yg sgt2 fully occupied.


lagila kalau ada meeting/keje kat kl. bygkan kalau event started at 9-10am, kene gerak dari melaka at least pukul 7.15-7.50am dgn nk menempuh jam lagi, so maknanya mmg kene bangun 5.00-530am. tapi, macam mana nk bangun awal kalau tidur pun pukul 12++ midnite?


so bila lambat-lambat ni mmg tak done la kalau nk jalan slow control ayu. Penyelesaian? LARI. sound weird & scary, tapi itula hakikatnya. isi petrol lari, singgah shopping mall lari, naik tangga lari, kat office pun sometimes kene lari. pi toilet jangan ckpla, dhlah jauhhh gila toilet! anyway, thanks to my crocodile sandal for giving me full strength to run!


mula- mula dulu segan gak. tapi bila fikir kalau jalan slow sure tak cukup masa. so berlari adalah penyelesaiannya & bagus jugak since aku mmg tak exercise. namun, kalau jln dgn husband/kawan-kawan masih dalam kondisi yang normal. takut kang diorg malu pulak sbb penah jalan ngn my sis, dia complaint 'eh boringla jalan ngn ko ni, ko jalan lajuu gile'.. serious tak perasan pun dh tinggalkan dia :p


oh, japanese & korean movie/tv series become my inspiration sbb diorg kan memanjangg je berlariii, dan sebab utama aku tak rasa janggal.



so, people out there, jgnla pelik/ janggal kalau tgk tetiba je nampak perempuan berhijab a.k.a mak budak yg bakal menginjak ke 30 berlari sbb tak reti2 nk bangun awal!




ps; that's why ff kuat lari kot, my hubby pulak sejak azali mmg jenis walking fast & langkah panjang-panjang!!

source: google

3 comments:

Iirakuu Miiraii said...

Yulie, dulu time aku keje KL pegi-balik naik LRT. mmg aku jalan laju. sebab nak keja LRT yg mmg aku dh tau jadualnye. Even til now pon, aku stil jln laju. Tapi xde la sampai berlari mcm ko kan.

tak reti la jalan slow slow ni. Kecuali jalan jalan dating la kan. :D

♥nrina♥ said...

aku pun lari jugak lebih2 lagi tgh sarat mengandung dulu sbb kejarkan anak aku yg cepat menghilang tapi lari aku beserta suara yg mengaumlah hehe..

skrg ni tak sabar nak jalan2 shooping muahahaha...

wei..hidup kene merancang pe..tapi bukanlah skrg cuma lagi 2 3 tahun akan datang aku target dapat lagi sorang sebelum 35tahun pastu dah nak membina kerjaya plak hihi..

yulie elveera said...

iera, aku mmg selalu tahap tak sempat. so lari la penyelesaiannya. maybe kalau bangun 530 aku kurang lari kot. pastu dpt anak pun kuat lari.. kene lari gak esp kalau g mana2. so bye2 la heels2 ni.
kalau dating dulu2 automatik jadi wanita ayu. skang je dh kawin kene lari balik.. haha

nor, wah.. life starts back at 35! aku setuju time tu anak dh besar2. aku lak masa tu baru terkial2 nk besarkana nak balik.. hehe
u go girl!

Advertisement

Advertisement