Advertisement

Thursday, January 21, 2010

module berhantu

:

dlm byk2 module system yg KKM release, ada satu module ni mmg berhantu. by right it should be implemented by all concession early 2000 tapi smpai la ni semua org liat nk guna. malangnya 2010 wajib guna! takde excuse dh

reason? module ni akan generate deduction secara auto based on 11 rules (indicators). means, kalau gov byr fee service 1million, then tak follow selamba2 je kene potong berpuluh2 atau beratus ribu. scary sgt! . ps: company dpt kontrak biomedical engineering maintenance services for gov hospital


dari chennai, ke philipine ke jakarta ke batu caves semua failed. so, last2 someone from JB & x-Datarunding yg manage. cuma SA merangkap System Designer cikai tetap org yg sama (dari anak dara smpai la dh jadi mak dara!)


last month, hampir2 terjun longkang dek sbb dia.


tapi hari ni, ada sinar bahagia dihujung sana. error dh jumpa & been fixed! (ok2 ada byk issue lain, tapi at least 1 major problem settled).ok, checking time. selamat berkerja kawan-kawan!


ps; tak mau lah terjun longkang, nnti busuk & injured :p



13 comments:

fadillah said...

yulie..saper x-datarunding tu.hahhaha...

eshmy said...

yulie, aku gile xpaham cite ko niie.. tp ko xyah la explain.. saje nk bg comment..

anyway, bilela aku nk rasa hasil air tangan ko ni? nmpk sedap2..

yulie elveera said...

mjah, ko kenal ke? nnti kite ym. haha.. aku selalu gaduh ngn mamat ni. tapi dia cekapp ah! senang idup aku

ezra, kalau ko tanya dr veteren mesti dia tau www.cmis.com.my. kitorg kan konsesi, kalau tak ikut spesifikasi mmg staff hospital pancung kitorg. haha
ko nk rasa? bile ko dtg melaka bgtau la awal2 kot2 senang aku leh buatkan. boleh la kot utk beginner cam aku ni. hehe

Nanee Hamid said...

perenggan pertama ngan kedua tu..bila bace, makin lame mankin blur. ahahah..bukan bidang aku..so, bace jek lah.

soalan yg xde kena mengena ngan topik. ko buat kapkek, cup size brape ek? yg 1 size ngan regular muffin tu ke?

yulie elveera said...

ehe nanee, takpe tak paham. aku pun susah nk paham mula2.. haha

eh, size tu aku tak taula. tapi kalau kotak 13" boleh muat 25 cups. lunch break kang, aku nk g kedai tu nnti aku tanya size.. aku ni sukati2 je amik mana cups berkenan. dhlah choice limited. kat etsy lawa2.berpinar bijik mata.. nk order kat etsy tak retii.buta shopping online la katakan . :p

Nanee Hamid said...

hahaa..baik buta shopping online. kang dah reti, asik nk menyopping jek.

aku slalu guna cup yg regular size for muffin. rasenye size L. Tgk gambo cuppies ko..mcm cup no 9(size M kot).Aku xjumpe loyang yg bule hold cup tu.thats y le tnye kat ko

yulie elveera said...

nanee, aku tadi g kedai tu. akak tu ckp kalau size L tu takleh la jual murah. skang semua harga nk naik. so dia ckp size aku tu just nice sbb aku takmo jual mahal.. hehe

Nanee Hamid said...

eheheh..ko pakai muffin tin yg mane ek? aku xjumpe2 la tin untuk size M tu. cup dah ade..tp dok mencarik tin nye lagi

Iirakuu Miiraii said...

tak paham tak paham tak paham.......

N I N I E said...

iyerr.. mmg SGT LA BAHAGIA klu error dah jumpe & dpt fix.. lalalalala

yulie elveera said...

iera, takyah paham. tak best pun. hhehe. eh ko tau smpai la ni mak aku tak tau aku keje apa. ada ke dia ckp ngn org2 kg aku keje masukkan nama2 ubat dlm komputer sbb dia kompius dhlah kje hospital tp keje komputer. haha.. cute pulak!

kak ninie, tu la pasalll.. hehe

Iirakuu Miiraii said...

nasib baik mak ko tak cakap ko keje farmasis or dokter.

Anonymous said...

רציתי לשתף איתכם בחוויה אשר עברתי אחרי הפיגוע בדולפינריום. במשך שנה לאחר המאורע, הרגשתי רע מאוד, חסרת שמחת חיים, עייפה ומדוכדכת. בכל טיפול רפואי רגיל לא יכולתי לשקם את עצמי וכתוצאה מכך פניתי ל- [b][url=http://www.maker.co.il/3_15707/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A0%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99-(%D7%9E%D7%A1%D7%90%D7%92%60).html]עיסוי[/url][/b] רפואי אלטרנטיבי. המליצו לי על מעסה מקצועי מ-Spa-Vip.co.il - עיסוי עד הבית, אשר כולל עיסוי איורוודה מפנק במיוחד אשר עורר לי את החושים תוך טיפול אחד בלבד. השינוי אותו עברתי היה יוצא מן הרגיל, אומנם זה היה טיפול מסאג איורוודה ראשוני, חזרה השמחה לחיי, פיזרתי את השיער ויצאתי מה- [b][url=http://www.academics.co.il/Articles/Article12945.aspx]מסאג[/url][/b]' עם כח מחודש, שמחה ומוכנה להמשיך הלאה.

[b][url=http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1679344]עיסוי שוודי[/url][/b] הוא עיסוי משולב עם ריח של קטורת, נרות ומוזיקה נעימה. ההתחלה של עיסוי היא מגע עדין מעל המגבת אחרי שחשפנו את הגוף מכף רגל ועד ראש. נמרח שמן חם מכף רגל ועד הראש, אח"כ תנועה מלטפת ועדינה מכף רגל ועד ראש ובחזרה. אחרי מספר תנועות עדינות מתחיל הטיפול בצידו השני של הגוף, אחרי התנועות על צידו השני ישנו תהליך של לחיצות רפואיות כי הגוף התרגל למגע נעים ומרגיע ודבר זה גרם לשרירים להרפות במידה... כל זה בטיפול פרטי של [b][url=http://www.academics.co.il/Authors/Author2173.aspx]מעסה[/url][/b] מקצועי עד בית הלקוח!

אישית לא האמנתי כי דברים כאלה יכולים להיות עד אשר חוויתי מסאז איורוודה באיכות כזאת, המעסה המקצועי הגיע עד לביתי עם מגע שלא הכרתי אשר לא תיארתי שיכול להיות. אני ממליצה בחום לכל אחד ואחת אשר חשבו על [b][url=http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=682132]מסאז[/url][/b]', עיסוי או סתם חוויה בלתי נשכחת בסוף שבוע על Spa-VIP.co.il.
[img]http://spa-vip.co.il/_images/apixel.gif[/img]

Advertisement

Advertisement