Advertisement

Friday, January 22, 2010

6am

:
things happen bila berjaya bangun jam 6 pagi

(kagum tak abis tgk org2 yg boleh bangun pukul 5pagi)


*memasak lauk ff dgn tenang

*berupaya menyediakan breakfast utk seisi keluarga

*boleh bawak bekal + tak buat dosa kutuk pakcik cafe bawah

*basuh baju , tp org lainnn sidai :p

*dpt touch up muka senonoh sikit depan proper mirror kat rumah. kalau tidak, memanjang doa traffic light 99 so that sempat tepek mana yg patut :p


agak2 lepas ni kalau upgrade bangun pukul 5 sempat buat cake kot?? haha



setahun skali bgn masak breakfast during working days harusla captured, hehehe



14 comments:

N I N I E said...

klu akak kol 6 dah lambat dah.. tp akak sll bgn 6.15 onwards, camnooooo?? adehh, camne nk bgn awal ekk??

yulie elveera said...

ntah la kak ninie, tu la problemo besar. ni anak baru sorg. kalau 3 mcm akak ntah mcmana sy ni. hehe. tak larat kene sound je ngn HR. bosan betul punch card ni.. asyikk merahh je. padahal lewat 10-15min je

Nanee Hamid said...

wahh..siap berbento kite yek..
apelagi, azam baru..bawak bento hari2 p kije. bolehlah menyopping barang2 bento yg 'kawaii'..=D

N I N I E said...

yer yulie, akak la penyimpan rekod tertinggi staf yg sll lambat, hahaha.. tp akak takde punch card, kami guna thumbprint, tanda merah mmg tak nmpak sbb itu tanda sudah masuh database.. reason for late, tetap kena bg, smpi tak tahu nk bg reason ape, hehehe..

apela salahnya ekk drg ni spare 10mins ke utk org2 mcm akak ni, we can call it emergency time.. sbb, bile kite mmg dah lambat, ape yg kite nk buat, msti nk cpt2 smpi opis kan? nk cpt mstila kena drive bagai nk giler, hanye kerana taknak ade tanda merah, hanye kerana itu?? berbaloi tak? klau sumthing happen, tak ke naya? selisih..

jd kpd HR sume, silala take note rintihan kami.. hee hee

dd said...

saya pun selalu masalah bersiap awal... bgun pun tak selalu cepat...kdg2 6.15,6.30 atau 5,10min sblm pkl 7am..tp bgn pkl brp pun mesti lambat gak siap..sbb sy ni peleceh la kot n jenis org yg last minute...
wpun sy ofis 5min je jln kaki... sy tetap smpai ofis 2,3 min sblum 8.30 itupun humping pumping.. bekejar,kejar..k1 sokmo la tertinggal van..terpaksa la hakak yg anto...

sgt kagum dgn member seofis yg anak takde kat umh(umh mak dia) tp e'day dia bgun 5.30 siap kemas rumah n mop.. masuk keje 8.30am... kagum2....sy nk jadi perajin skit la start minggu depan..amin...

♥nrina♥ said...

ahh..beruntungnya aku yg tak keje ni tapi tetap kene bangun awal jugak cuma yg beza lepas anak g sekolah..aku sambung tido balik tapi skrg ni aku mengharapkan baby tu tak bangun awal je hehe..
masalahnya dia mmg bangun awal jadi aku tak dapat nak sambung tido huwaaa...

yg pasti aku tak payahlah kejar punch card huahuahua...

yulie elveera said...

nanee, ishkk bahaya2..baik beli bento kat mydin je. hehe

kak ninie, tu la susah ada ISO ni semua nk kene ikut procedure. kan best keje flexible hours. -rintihan pekerja byk songel-

kak dd, serious 5 minit jalan kaki? bahagiaaanya. sy dh lama berangan nk g keje jln kaki or naik beskal. leh feeling2 mcm korean/japanese. ha a kagum kan org bangun awal. mcm2 boleh buat. boleh ke kite bgn awal ni??? ok2 azam minggu depan. hehehehe

nor, bahagianya lepas bgn tido balikkk... nikmat gilee

dhr said...

tahniah...saye ni ntah bile nak bertaubat bgn awal msk bfast.kawen xkawen same je bgn lambat gak.nasib baik opis dekat ngn umah.kakak,kite da jd follower ni!nice blog.keep on writting heh.

yulie elveera said...

dhr, jgn tahniah dulu. sy pun hangat2 tahi ayam bab bangun awal ni. mintak2 weekend depan betul2 berubah. sesama la kite ye..
tq2 baca blog yg tak seberapa ni..
salam kenal!

dhr said...

kak yulie..saye Dian Hariany Ramli.

yulie elveera said...

oh dian.. haha. okla salam kenal gak (b4 ni bukan kenal sgt kan?).. hehe

LITTLE DEWA said...

hehehe
ni anak blum skolah btul ni... sok kalau anak dh bertambah, yg #1 dh skolah... lagiii lah kelam kabut! tp mmg btul yulie, bile bgn awal byk keje bleh setel. i pon dulu ms tinggal sorang, kemas umah sket2 b4 tdo, setelkan brg2 skolah ahmad nani + brg2 unt g ofis siap2. then bgn lah awal sket lam pukul 6 gitu, lipat baju ke, buat bekal ke... cuma masalah besarnye ialah i x reti nk iron baju siap2 mlm tu, mesti nk iron baju pagi tu jugak. so ngan process memilih baju, nk match ngan tdg, kot baju x sesuai, kene plak iron baju yg lain. owh tu yg melambatkan i. hahaha. nsb baik ofis saya mmg masuk latest pukul 10am. hehe.

hajja said...

aku adalah manusia yg mmg kelam kabut dalam dunia ni
sampai kena ejek bertubi tubi ngan hubby pun , aku buat bodoh je

yulie elveera said...

kak awie, anak kecik pun mak dia dh ribut. kalau anak 5-6 mcm mana agaknya.

hajja, aku pun kelam kabut gak. sib baik muka selamba. heheheheh

Advertisement

Advertisement