Advertisement

Monday, June 14, 2010

nervous is my middle name


my very first time dealing with fresh flowers. thanks ieza sbb belikan bunga (kes tak sempat nk bawak dari melaka..




Placing fresh flowers into cakes is not a big Deal even bende ni yg aku dok risau selama ni but nk make sure bunga segar the day before event tu yg problem esp rural area. kan best kalau duduk CH. 2 hours before majlis pi petik bunga. kompem freshh sepanjang masa :p



Note to Myself : Wajib beli BIG fridge yg boleh menyimpan segala jenis khazanah/cake accessories.. satu bende setel bende lain pulak nk pk.. never ending storyyy!



another nervous yg berlaku last week will be reveal later. nnti ye...



7 comments:

N I N I E said...

yulie, akk nk naik PD 16hb ni.. ingt nk order cupcake, nk rasa, hehe.. camno ek? jumpe otw balik kat tol pun ok gak... emm, bak hp num..

Yulie Elveera said...

ok meh berfb..

zamnzara said...

yulie, citer skit process nak ltk fresh flowers tu. aku slalu wonder camne...

btw, aku pn dok pk2 psl nak beli cooler tp x smpt lg nak survey2 brp price.

Iirakuu Miiraii said...

u are doing good, girl! keep it up!

yulie said...

zam,
aku dulu pun takujt2 tapi kali ni terpaksa since adik sendiri nk lain sikit.. so what i did, aku potong kuntum bunga, salut dgn alummunium foil supaya getah bunga tak accidently transfer kat kek. if fondant senang sikit kot sbb gula atas tu. so cucuk kat gula lapis n i dont think people will eat atas. kalau buttercream, buat camni selamat. cuma yg lecehnya proses ni kene buat at least sejam or 2 jam sebelum even sbb takut layu. silap aritu satu je, bunga dh layu dulu before letak kat kek. so next time, simpan bunga elok2 dlm fridge. sembur2 sikit air mineral before place into cake. jadi ala2 segar bugar...ah ko sure boleh! i admirer ur fondant yg mini cake tu.. serious!

ierra, tq babe! i will place your name on wall of fame.. hehehe

yulie said...

zam, nnti dh dpt cooler. ko share ngn aku ye.. hehe

hajja said...

kau beli la freezer yang ada tray tu

Advertisement

Advertisement