Advertisement

Friday, February 26, 2010

chocolates chips muffin

:
remember my previous post? since that day, i've never tried any muffin recipe sbb tak jumpa yg sesuai di hati until my cyber friend yg mcm dh bertahun kenal; nanee post her muffin entry. terus bergelora hatiku utk mencuba since kene buat 100 biji during my sis's solemnization ceremony next two week! kesian mak teringin sgt nk beli muffin camtu. hehe, insyaallah akan ku realisasikan impian mak! tq skali lagi nanee for tips esp bab 'bangunkan' muffin tu. betul2 bgn la.. hihi


ok, mula2 ingat nk buat satu batch je. tapi during lunch time, ada pulak cousin celebrate anak dia punye bday. ok, done satu kotak hadiah kat dia. so buat lagi another batch.. tak puas.. buat lagi.. so 3 batches in less than 3 hours! hehe.. tamak haloba sungguh.


oh, i so love my muffin looks & taste. i add raisins + yogurt sikit + nescafe & it's just perfect utk balik kg esok! yeeehaaaaaaa...


pic updated:


first batch. masa ni tak 'bgn' lagi

see, second batch. dh bgn dh
3rd one. 'bangun' beramai2. nanee, ur tips sgt useful!
ok, exercise done. lulus kot? hehe


:D


4 comments:

Nanee Hamid said...

huhu...sumpah teruja nk tgk muffin yg bgn tu..heheee..

tahniah dh berjaya bab muffin .gambatte ne!!

yulie elveera said...

nanee, tq very much!! tak snagka air dlm cups kosong tu adalah agen pembangun yg sebenarrr. ko nnti kumpul info & boleh buat buku tau.. serious susah nk cari buku2 camni kat malaysia. who knows ko leh jadi author lak pasni

FatherOfAdam said...

Wahhh... manyak syiok!

yulies said...

FOA,
huhu

Advertisement

Advertisement