Advertisement

Monday, May 04, 2009

kitchen cabinet installation - part two

a day after our so-called 'honeymoon sebelah umah' , there's another activity on que - stand by for installation part two. it's tiring but fun!

* saturday,wake up in morning
* hubby rushing to camelia while me settled all house-chores
* me heading to camelia. monitor contractor's work

* ff wake up (second time).. bring her to camelia until 7pm..
* sunday, routine repeated.

emmm... let's see some output here

mini bar
from left sidereflection from mini bar
view from lower side
high rack attached with mini bar
another rationell series for more storage
rack for microwave & oven
test.. hehe
aluminium finishing
putting wall shelve in a right place
GRUNDTAL dish drainer & wall shelve
accessories
rationell seriesplate holder. bought two pieces first.. pasni bley tambah lagi :)
knowledge sharing:
i)bersihkan drawer - pakai towel good morning + thinner
2)bersihkan cermin - pakai apa2 kertas + air axion
tension je contractor tu.. penat keje, i tanya byk soalan plak... sempoi kan? :D


part three, to be continued..

10 comments:

♥nrina♥ said...

wah..boleh tak tido malam selagi tak siap hehe..

bila dah siap rasa mcm dapat baby baru kannnn??

best arr dapur besar..aku ni dah ler besar tp dapur ciput je..muat lalu mengiring hehe..tu lum perut besar lagi tu..

compem dah aku peknen hihi..

♥nrina♥ said...

yulie..bape total kos buat tu semua?

Wawa said...

yulie, ko beli barang aksesori tu kat ikea ke atau company tu provide semua?

yulie said...

wow! c'gratesss nor. mintak2 kali ni baby girl ye...nk total, ym la aku. nnti aku cite in details
wawa, aku beli 1/4 yg lain dia beli.. tapi aku tgk dia pun beli kat ikea gak.. hehe

caffelatte/caffeaulait said...

Wahhh! Yulie very nice kitchen! Lepas nih boleh buat 'house warming party' and masak2 all day long hehehe.

noniey alias said...

wah bestnya.. cantik lak tu.. brapa kos sume sekali? nak tau gak ni...

N I N I E said...

best kan klu dapur besaww.. tido kat dapur pun takper.. hehe

akk ni berangan aje nk besokan wet kitchen ku, ade parts yg bile berselisih dgn makku, mmg tak cukup ruang.. hehehe...

okinokiyo said...

yulie,
reveal jek la harga haha sbb kalau nampak ko online mesti tak igt nak tnya apa..
ok gak contractor tu pakai ikea nye accessories, sbbnye leh beli sendiri next time...

cuma aku xpaham yg minibar ko tuu.sbb gambar dia konfuse..kecoh x aku?
minibar ko adakah melekat ke dinding??

yulies said...

kak nana, nnti u bukak kelas bleh register.. hehe
noniey, nnti aku email ko
kak ninie, dry kitchen sy actually takla besau sgt. reflection cermin je.. hehe
mai, nnti aku ym ko.. mini baru mmg lekat dinding. nk jimat space.. hihi

Jaz said...

The secret to attaining satisfaction in products such as oak kitchen cabinets lies in the choice of service providers.

Advertisement

Advertisement