Advertisement

Friday, July 27, 2012

Kitchen Aid!

ok, sebenarnya dh lama aku nk update tentang kitchen aid ni. Well, tiada langsung niat menunjuk2 ke show off bagai ke apa. ramai je org dh ada bende ni.. lain la aku beli banglo 2 juta ke or beli kereta ferrari wajarla jika dikata menunjuk2 hehehe..


em, kalau org yg tak minat or tak appreciate the beauty of baking sure ckp 'apa ke hal la ko bazir duit beli bende ni. beli 200 dh dpt 11 biji stand mixer pun!". ye, dh dpt bebelan ni dari adikku peminat tudung fareeda. dh aku plak bebel kt dia 'wei bazir ok beli tudung smpai 160 ni" . .. ok2 paham, tiap org lain obsession nya. maka pahami la mereka ;)


sebenarnya bg para2 baker, memiliki KA ni mg satu kepuasan yg tak terhingga. mcm org minat motor, aku yg tak minat motor ni sure la pandang sebelah mata. jacket yg leather tu je pun dh makan 4k mmg gila la.


berbalik pd KA, ikut logik sepatutnya mmg dh lamaa aku wajib kene ada KA. ye saya, dh jatuh hukum wajib sbb KA ni sgt2 menjimatkan masa/less penat. bukanla maksud hilang penat langsung, mana ada keje tak penat ye tak? tgk tv pun penat :p . syukur sgt masa bentang proposal ktb hubby dia tanpa byk soal terus setuju. agaknya dia tau aku sgt2 berusaha untuk memiliki bende ni. ikut plan asal nk kirim kawan beli kt spore sbb lagi murah. tp bila pk beratnya bende ni & sebagai pengguna tegar aku kene beli benda yg warranty pjg and dekat dgn pusat servis. kalau kt malaysia ni, pusat servis kt Puchong. so less risk. lagipun nk jugak rasa p beli sendiri, lg puas hati kot hehe.. Thank you hubby finally on march 2012, kitorg ke Empire Gallery beli kt sana. Happy :)


Dari sehari ke sehari nk membeli tp tak beli2. bende2 yang bg aku mahal ni mmg aku takkan beli saje2 or beli sbb org lain beli. aku kene tanya diri sendiri, apa yg aku beli ni lambat laun akan jadi kepuasan tak terhingga or hanya jd liabiliti pd diri sendiri. org budget ciput mmg begini hehe.. so korg2 diluar sana, kalau berkemampuan apa salahnya. KA ni mcm2 boleh buat. worst come to worst, ianya boleh jd kitchen accessori yg sgt2 menarik sbb kaler dia bling bling gitu ;)


Oh ye, dh ada KA ni takla bermakna hand mixer panasonic rm98 tu kulupakan. trust me 2-2 i pakai tau. KA ni khusus utk kek2 berprofile tinggi yg kene beat kuat2 mcm rainbow cake, pavlova & sponge cake and fresh cream. Cake lemah lembut (chocolate moist/ cheese cake, rv) still pakai hand mixer :D










pewaris ybtc ;)



2 comments:

iekaz said...

i wish to own this too! suka! :). but takut tak being used jek, jadi white elephant kat umah :p

for u, mmg a very good investment :)

lela said...

comel lah pewaris ybtc...hehehhe...

Advertisement

Advertisement