Advertisement

Tuesday, July 24, 2012

Home Cooked During Ramadan

i have told you before kan mood masak masih tebal? haha.. camni la si wifey yg ikut mood. sementara ada mood ni baikla masak hari-hari. esok2 dh mls, calling2 je restoren tapau. i had few contact number restoren dijamin sedap btw haha..


ok, misi semalam adalah success. suami suka, isteri apatah lagi. mmg syok makan stim2 ni. jimat minyak, jimat kalori & paling penting cepatt. balik 6pm pun sempat siap before azan maghrib berkumandang... so smlm seperti yg diwar-warkan, menu berbuka kami ialah siakap stim lemon + bayam goreng + sambal daging . suami tambah roti john & belikan aku kole kacang. mmg dlm byk2 kuih kt dunia ni sgt2 la suka kole kacang. suka je mkn, buat tak reti :p


siakap stim smlm :)


now, baru 1219 tp menu berbuka harini sudah finalize (and err print resepi jugak haha).. simple je tp sbb tak penah buat sure so takutla kot ada ramuan yg tak lengkap. print, simpan dlm beg then masa singgah kedai nnti boleh tilik apa yg patut beli. bijak tak? haha


suami request nasi goreng je tp cam tak syok plak masak kosong. sementara ada masa & tgh rajin, baikla aku google2 apa yg patut. tweet2 terus dpt idea. nasi goreng usa + paprik (ayam) . thank you tuan punya resepi



*order cake for ramadan mcm biasa, rabu ni start baking ..


4 comments:

SOHO Mama said...

Sama kita! Setakat ni la hehe..I usually cook 'half-way' during sahur sebab tak terrer sungguh masak full waktu berpuasa. So mcm tadi, sahur masak lemak cili api (gulai nye je, ikan tenggiri & pucuk paku baru tambah tadi). Hari ni pun utk budak2 tenggiri & kerisi goreng..and bayam masak air haha..kicap & keropok on d side. I ni selalu masak simple je :P

SOHO Mama said...

Sama kita! Setakat ni la hehe..I usually cook 'half-way' during sahur sebab tak terrer sungguh masak full waktu berpuasa. So mcm tadi, sahur masak lemak cili api (gulai nye je, ikan tenggiri & pucuk paku baru tambah tadi). Hari ni pun utk budak2 tenggiri & kerisi goreng..and bayam masak air haha..kicap & keropok on d side. I ni selalu masak simple je :P

Azrey Rozie Eiman said...

semalam pun kite stim ikan kerapu... stim tomyam. msk kat umah mmg best kan :)

Yulie Elveera said...

kak millie, hubby saya pun suka simple je. lauk2 tak berani beli kt psr ramadan sbb takut basi time berbuka. kalau nk pun maybe beli kt kedai makan yg dh biasa .. puasa ni mkn simple2 je lagi sedap hehe

kak rozie, kerapu lagiii sedapp.. harini saya preheat paprik smlm + sup tulang + telur dadar. kol 1130am nk pk psl menu berbuka haha

Advertisement

Advertisement