setelah mencuba 3 kali, baru saya berani amik order but for technical reason dan atas sebab2 kemahiran yg masih belum nk capai standed yg sepatutnya, saya hanya berani buat kek ni sebiji sehari.. tunggula jari2 ni dh hafal semua step berserta bantuan *big2 tools* barulah boleh consider buat lebih skit...
orait, harini saje nk share keje2 belakang tabir... err keje2 selalu berakhir jam 1-2am dan bersambung keesokan paginyaa.. selalunya mlm sebelum keje2 deco, kompem saya tido dlm kecuakan. ye, kek ni mmg mmbuatkan jantung saya berdenyut laju n hati kurang tenang. tp dek cinta punya pasal, kuturutkan jua kata hati.. *eceh* .. ok, meh tilik..
step #1:
fresh cream processing --> soft peak *lenguhh ok.. KA, where r you KA?? *_*
fresh cream processing --> soft peak *lenguhh ok.. KA, where r you KA?? *_*
step #2:
buat filling. bahan wajib (i)fresh cream, (ii) adunan instant custard+susu sejat+cream cheese (iii)homemade choc paste = tedious work, kene extra careful (dh jatuh cinta.. kuturutkan jua)
step #4 :
covering the whole cake dgn fresh cream & kene chill overnite. kalau tak chill, masa pouring choc nnti melted n mengganggu structure choc -_-'
No comments:
Post a Comment