Advertisement

Thursday, November 25, 2010

“Don't cry because it's over. Smile because it happened.”



ok, kite lupakan kisah sedih... let's move on.

last week, ada few wedding kene attend. one of them, my best friend's wedding! ok, frankly speaking aku dgn dia not really closed during our old days. kenal2 gitu, say hi hi bye bye je. rasa agak closed pun masa sports day sbb dia ni org kuat Purnama. haha, zaman skolah ntah apa2, mmg semangat rumah sukan tu kuat gilee.. kalau time sport mmg dia punye perkauman takleh nk kata laaaaa.. haha. budak2 kan..

i think start reconnected sbb 2-2 bloggers (cengkonon laa kitorg ni) hehe. taklah femes melangit tp i think blog ni buatkan kitorg get in touch. bukan dgn dia je, dgn few bloggers from same school. thanks blogspot!

then, dia ni antara org pertama yg support aku in baking. ingat lagi masa buat her first order, buruk gila aku rasa. dgn grass yg tak bape nk jadi walaupun aku dh usaha sungguh2 time tu.. haha.. lawak lawak..

alamak, segan tgk grass layuu ni.. haha
dulu2.. hehe

tapi paling terharu, dia inform aku to order her engagement cuppies. time tu dh comel sikit kot? cuma dia ni tunang senyap2.. so walaupun aku publish tp tak boleh sebut tu cuppies dia. haha. tak kisahla, tp mmg happy sgt masa buat cuppies tu..

then, dia jugak suh sy buat design pelik ni. orchid cupcakes for her mom! susahh okk nk pk since i'm just "buttercream survivor" :p


tup tap tup tap.. dpt pulak invitation pi wedding. at first she ask me to deco fandant cake, tp aku still tak kompiden. nk pi masuk kelas pun still takde masa smpai skang. so, just proceed order kek hantaran je & aku sponsor dia cuppies. since kebusy-an yg melanda then ada lah pulak activity opis, so i just manage to provide 50 pcs + 16 pcs for friends. i bake red velvet cuppies sbb kan mood red velvet ni masih berkobar2. but just a simple one sbb taknk overshadow her main cake..


i bake her hantaran cakes on 18th, deco mlm tu jugak. cuppies paling last minute, aku bake during friday lunch break 19th, then deliver 19th jugak at 6.00pm! alhamdulillah, sempat siap sbb petang tu kene attend qurban kat opis pulakkkk.. mmg capekkk dehh!

sgt busy smpai sempat amik guna camera phone jee.. huk huk

her cuppies. simple tapi saya suka. mcm wedding kat Texas pulak padahal kat sagil! huhuh



to you, iera dear & bofennya rohani mamat (nama sebenar nathir.. ciss aku tertipuu bangg!) , aku doakan korg bahagia hingga ke akhir hayat! thanks sbb selalu bg aku moral support. really appreciate it bebeh! next year boleh double celebration dgn hajja :D


beb, aku suka baju ko! huhuhu


5 comments:

Iirakuu Miiraii said...

Yulie,
sape lagi nak support kawan, kalau bukan kawan sendiri...

cuppies paintball tu diakui mmg haru biru jugak lah.hehehe... tp rase vanilla-lemon tu mmg aku suke.

then my engagement cuppies. design - aku cukop chentaaaa. sweet sangat! suke suke suke. aku ni bab2 design mmg suke yg simple2 jek.

cuppies orkid - rohani kata cantek design orkid ko tu. w/pon ko kate ala2 scorpion, pada aku stil nmpk bentuk orkid. as i said la aritu, rase vanilla-lemon agak "lari" sedikit.

wedding cuppies lak.. terhangat di pasaran. ramai betol peminatnye. so i think, next time KO SPONSOR (ehehehe) 100 pcs lak eh! both cuppies n main cake orang puji sedap. thanks sbb tolong rekomen farisha tu. puas hati. (tapi, ko stil kena blaja fondant jugak! tak kire)

kek hantaran - aku tak tgk live kek tu. sbb nye dh x larat dah nk menjengok apa2.. tgk dlm gambar jek. design masih lagi gedebumm!!

thanks for ur help, ur wish and etc etc.. taktau how to thank u. if ko tak bake cake n cuppies, aku mungkin separa mati nk mencarik cuppies and cake. mungkin terpaksa order di Wondermilk n Secret recipe... ahahahahaha

all the best to you and keep baking!!!

i will always support u .

love,
~sera~

Iirakuu Miiraii said...

tambah lagi sikit,

aku pon suke gile ngn baju tu. thanks to my bofen yg menukar kaler tema daripada biru ke maroon. dan memilih songket instead of lace..

wanita biasa said...

aku suka rambut kau la sera

Yulie Elveera said...

thanks sera,
ko jadi hidupku lebih bermakna! huhuhu
wei, i kawin pun maroon tauu dulu.. hidup maroon!

hajja,
jelmaan PGL :P

Iirakuu Miiraii said...

hajja,
rambot aku tu, cine yg set kan.
ade certain angle, aku tgk cantik..ade jugak mcm x berkenan.

yulie,
kerana dirimu & diriku begitu berharga. hahaha..
ko dulu pon maroon eh?

Advertisement

Advertisement