Advertisement

Wednesday, October 13, 2010

my top list tv show (yg jarang dpt tgk)

aku jarang tgk tv sebenarnya sbb lagi suka tido ..but i do watch tv esp masa melipat kain. lipat kain ni kan taboo. so kene ada something yg boleh distract me dari memikirkan bila la kain ni nk abis lipat. you know me, i love daydreaming. bila tgk tv ni, terasa mcm explore dunia lain. tgk tv + tertido + mimpi = bgn tido puas hati :p

so, since ff minat tv sgt2 sometimes join gakla semangkuk esp dibo the gift dragon. why i love dibo? pasal ada annie. haha. annie ni best tau. terer baking & cooking. sometimes i got inspiration from her too. cuma berangan nk buat kek mcm skirt dia tu lom tercapai2. haih.

tp the best thing about dibo ni, dia tunjukkan method baking yg betul. adala satu series tu, cita pasal special talent. semua tunjuk la skill masing2 cuma annie ni tak tau apa dia terer. cari punye cari. last2 that fairy tu request orange muffin. i never know la yg si fairy ni hanya makan orange muffin. so, i watch sepenuh hati. annie bake orange muffin, sieve flour. masuk telur sebiji, sebiji.. weight butter. gile kan? tp best.. pandai org buat script tu sbb sometimes bile tgk recipe, selamaba je ckp campur semua. tu yg sometimes jadi sometimes tak. so the real method : kering dgn kering, basah dgn basah. u got me? insyaallah, confirm jadi!


kalau mood nk gossip, i watch E! , kalau berangan nk kurus.. pi tgk ANTM . berangan kaya, pi tgk kimora. bosan, nk site seeing i watch T&L.....



and baru2 ni glued to G&B show..


first impression? they're just like us...


2 comments:

wanita biasa said...

kau tak sempat catch chinta tv3 6.30 to 7.30 pm ke?

Yulie Elveera said...

masa tu aku bru smpai umah, or tgh masak.. ff lak conquer cartoon dia so no chance la

Advertisement

Advertisement