Advertisement

Monday, May 03, 2010

5th Wedding Annv


Err.. actually we've been together for 11 years! (first year dh start couple, HOHO).. tak sangka lak dh tua rupanya.. hehe. terkenang kembali saat2 mencedok nasi di Cp, kenangan ajak2 ayam ke Pesta Konvo, jogging bersama housemate di Pulai Spring dan akhirnya episode propose di depan restoren Singgah Selalu. Oh, indah!


After grad, si dia memulakan tugas pertama di Space, UTM. aku pulak kebetulan jadi RA di FKM. waktu tu hala tuju masih kabur. Finally, dia dpt offer di MMU. sedih pulak rasanya sbb aku terpaksa meneruskan perjuangan di bumi JB.


Tuhan Maha Mengetahui, 16 hari selepas dia menjejakkan kaki ke Melaka, aku pulak menyusul.Special Thanks to Rina sbb invitation card dia yang menggerakkan aku ke bumi Hang Tuah ni. 2004 tunang & 2005 tied the knot!



Marriage, it's not all about bed of roses. ada suka ada duka One thing for sure, 2010 will be more challenging years for both of us. Dia habiskan master and continue to the next level & aku ada tanggungjawab dlm merealisasikan obsesiku. FF? sbr ye syg, doa2 saje. insyaallah akan tiba masanya ... *wink*



Ok, meh layan few piccas taken @Kapitan, Nyonya House. ps: Cake for Annv pun tak sempat bake lagi, LOL!




lunch date, at 4pm! (lepak2, siapkan order dulu.. hiks!)
proudly face (sbb pakai baju dora. hikss!). thanks nini

classic!
nyonya cuisine. TERBAEK!


happy face!
@melaka raya
Love of My Life :)


Thanks Allah For The Greatest Gift!

ps: more pictures in fb..




10 comments:

*juliet le sweetheart said...

happy anniversary!

Soulie said...

Happy anniversary! Congrats dah together for 10
years! More wonderful years to come!

noniey said...

happy anniversary yulie.. sama ngan aku.. tapi aku baru 4 tahun.. kenal dah 12 tahun.. setahun tua dari ko.. heehhehe..

Fynnaz said...

Happy 5th Anniversary!

Kisah kita lebih kurang jer pun! Hahaha. Thn ni couple dah 12thn kan hehe. Fin bagi jawapan nak couple kat mana tau? Kat KTF! Giler gempak hahaha. Nasib tak kena sound dgn felo kekeke.

yulie said...

thanks julie & sol
noniey, ko pun couple utm ek?? bravo laaa.. huhu
fyn, haha.. yelah fyn dok kolej kan. eh ingatkan you couple since skolah tau sbb rasa awal fyn start. dulu selalu jumpa dating kat cs tgk movie. tapi malu nk tego.
lawakk la zaman dulu tapi syok.. alhamdulillah kekal smpai arini & hopefully smpai hujung nyawa. aminn..

hajja said...

wow . kita kawin same year.tapi aku bulan 11.
tapi aku express la 1st date
24 dec 2003, couple 26 jan 2004, tunang may 2005, kawin nov 2005.
all in baru 6 tahun.

N I N I E said...

hepi ann! sian cake baker tak sempat bake utk spesel day diri sendiri.. ngeee.. takpe, bile2 pun bley kan kan kannn?

tu la jodoh, dipisah 1000batu pun, tetap akn bersama..

iekaz said...

HAPPY ANNIVERSARY!!!
suke tgk org yg bertahun2 kawin n tetap kekal bahagia.. keep it up girl.. :)
doakan utk saya skali ye.. :)

LITTLE DEWA said...

happy anniversary, yulie!

nnt kite celeb sama2 nak? ajak k gjie skali kite buat kduri!

heheheh.

awak kene buat cake 5 tingkat! :)

yulies said...

hajja, aku shud ko kawin beh kurang. express ok gak since dh jumpa yg berkenan ;)
kak ninie, tu la pasal. sibuk buat kek org. haha. emm.. akan diusahakan jugak later. sy ngn dia mmg couple sejak zaman hingusan. hehe. sib baik kawin! LOL!
kak ika, thanks sis! actually gaduh gak every week. tapi sib baik gaduh kejap2. dh kenal lama ni takde kontrol2. sy doakan you pun kekal bahagia selama2nya. tak taula, tgk ur hubby tu ada instinct bapak mithali. insyaallah tu yang terbaik.. sama2 kite doa ye :)
kak awie, hopefully one day boleh wat kenduri sama2. 5 tingkat?? fuhhh.. bolehh2...

Advertisement

Advertisement