Advertisement

Tuesday, April 20, 2010

right or wrong?

:

currently, ff is a big fan of spongeBob & squarepants @Nick. mmg happy gile kalau tgk SpongeBob. SpongeBob menangis dia pun mula la buat muka sedih & tau2 je menitis air mata


so, mlm tadi.. papa going out to library. mama pulak after work, pi masak utk family dinner (& buka pose) then ada adhoc request kene bake 2 big cakes for offc monthly meeting. ff mcm biasa, dia susun2 segala krim/bedak sejuk/toner/bedak @ tolong kemas bilik smbil tunggu turn spongeBob keluar.


after feeding, melompat2 keriangan.. checking at me every 10 minutes (tu routine dia, takut mama larii kot.. hehe). next, time makan. suddenly i got ideas. selamba je pi gaulkan ikan goreng + bayam tumis sorok dlm nasi dia. haha.. then, campur soup ayam konon2 dia makan soup je la. yes, dia mmg tak suka fish. kalau fish soup semata mesti makan sikitt je. rugila tak dpt khasiat ni from natural source. "Omega 3 benefits work like magic. They help you look and feel fantastic and protect you from a long list of diseases"


masa makan tu, dia dh perasan bende pelik. mana taknya, ada secret recipe di balik nasi. haha. so, aku gunakan spongeBob sebagai senjata.


me: feeqa, kalau takmo makan mama shut off tv ni..
ff : no mama, pls.. pls... (dgn gaya2 merayu2 & buat muka kesian). terus je dia nganga mulut besar2 smbil pejam mata...terpaksa la tuu.. huhu


adalah 7-8 suap kene ugut camtu. thanks ye spongeBob tolong smoothkan process. selamat sekor ikan . hehehe...

pic googled


6 comments:

NaZa said...

memang selalu buat camtu kat my son, kalau dia taknak makan. huhuh, sungguh la tak elok kan...tapi terpaksa n memudahkan keje. hihih

yulie elveera said...

janji nk makan kan? agaknya kne buat lawatan kat somalia la bg budak2 ni insaf
ps: aku dulu camtu gak, so tu sbb anak follow

dhr said...

kene creative jd mama nih! cewahhh...cakap mcm la ade pengalaman!

hajja said...

dah tukar pic header,.....cayok lah

tunbegia said...

sungguh kartun spongebob untuk kanak2 kanns,

salamm,

azura said...

jadi ibu mmg kena creative dan pandai belakon kan? haha..ini yg aku belajar setelah 2 bulan duduk berjiran dgn kwn2 yang dh ada anak..

Advertisement

Advertisement