Advertisement

Thursday, March 25, 2010

update tengah minggu

:
dh lama rasanya tak bebel pasal life. hehe. nama pun dh obses. so nk update yg 'tuu' je la. minggu ni rehat sikit sbb class hubby asyik cancel je. jadi dptlah kami merewang2 ke jusco la ke mydin la ke ntah mana2.. sudahnya balik rumah hampir kol 9 mlm!


sebenarnya hati sedikit terkesan dgn realiti kehidupan sekarang. kalau ikutkan, nmpk mcm ekonomi makin improved, makin maju tapi realitinya bukan begitu. kagum dgn seorang sahabat yg nmpk cergas, bersemangat di tempat kerja namun hakikatnya hati berdebar2 kerana sang suami bakal kehilangan kerja. production abis so takde keje.. kejamnya! dgn taraf hidup yg makin meningkat, dgn buah cinta yg baru bernyawa dlm kandungan.. ya allah, tak dpt kubayangkan andai kejadian itu menimpa diri sendiri. cuba sedaya upaya carikan peluang, tapi bukan senang. nk kene compete dgn 10-15 org masa interview. kawan, insyaallah mungkin ada peluang yg lebih baik, sape tahu? byk2 doa + teruskan usaha ye..


teringat pula pengalaman sendiri hampir dua tahun lepas. tiba-tiba kene transfer ke kota metropolitan. kalau single & available, okla hantar ke kota kundasang pun aku sanggup! tapi dgn husbandnya, anak pula. rasa nk gugur jantung bila hr inform surat transfer bakal menyusul. terus je activate balik jobstreet, register ntah apa2 website kerja. spa pun pi exam. merasa interview sana sini, bunga2 harapan dh berklembang.. jawatan pulak freeze (ke saje takmo amik keje setelah 2 jam interview dan diberikan harapan tinggi melangit!). merasa jugak, panjat bangunan sri negeri mana tau ada vacancy tak kisahla contract ke permanent. merasa, dipandang sekilas & kene marah sbb tersilap tunggu di luar office. merasa interview dgn unknown company & disoal yg bukan2..


semua tu pengalaman yg mahal. insyaallah, tuhan tak akan turunkan cubaan kalau kite tak mampu nk menghadapinya. mungkin ada pintu yg lebih luas sape tahu? wallahualam...


HIGH

When you're close to tears remember
Some day it'll all be over
One day we're gonna get so high
And though it's darker than December
What's ahead is a different colour
One day we're gonna get so high

And at
The end of the day
remember the days
When we were close to the edge
And we'll wonder how we made it through the night
The end of the day
remember the way
We stayed so close till the end
We'll remember it was me and you

'Cause we are gonna be forever you and me
You will always keep me flying high in the sky of love

Don't you think it's time you started
Doing what we always wanted
One day we're gonna get so high
'Cause even the impossible
is easy when we got each other
One day 'we're gonna get so high

And at
The end of the day
remember the days
when we were close to the edge
And we'll wonder how we made it through the night
The end of the day
remember the way
We stayed so close to till the end
We'll remember it was me and you.

'Cause we are gonna be forever you and me
You will always keep me flying high in the sky of love (x2)


High, high, high, high.(x2)

And at
The end of the day
remember the days
when we were close to the edge
And we'll wonder how we made it through the night
The end of the day
remember the way
We stayed so close to till the end
We'll remember it was me and you.

'Cause we are gonna be forever you and me
You will always keep me flying high in the sky of love (x3)
:

2 comments:

azura said...

yulie,
lama tak komen blog ko..

yup, Allah tak uji kita melainkan dgn kesanggupan kita. semuanya buat kita lagi kuat dan tabah sebenarnya..

lela said...

teringat lak masa aku pas abis blaja dlu...susah tol nk dpt keje...dkat 2 taon aku keje yg takde kaitan ngan study...amik SLG,mengajar kelas komputer, jd guru ganti, operator kilang, kerani kilang...salesgirl pun ade..tu pun seminggu je...hehehe...siap ade lah kata2 yg menikam hati..."blaja tinggi2 pun, susah nk dpt keje"...tp mmg betul lah yulie, seme2 tu pengalaman yg mahal...kalu xde ujian2 tu, camne nk mematangkan diri...cehwah...

Advertisement

Advertisement