Advertisement

Friday, March 19, 2010

first cookies class

:

i can't wait for tomorrow event after work .yes peeps, i'm working on saturday (alternate).
sib baik baby sitter leh jaga ff esok . yelah dh seminggu cuti kan? hehe..


i don't know what to expect but i plan something if my cookies project success *wink* wink* tambahan pula resepi mcm pelik2 & nmpk menarik. aku lak takde basic cookies so hopefully berbaloi la esok..


ok, nk share few cakes pic yg menawan kalbu & hopefully someday leh buat kek camtu. another mouth watering recipes from around the world. so far, butter cake dia mmg trusted recipe!


:: masih dlm proses mentelaah, hari ke-2::


black forest ice cream cake..
devil's food cake
nama tak ingat

8 comments:

Nanee Hamid said...

drooling..hahahaa..bile la nak dpt buat kek best cnggitu ek..uhuhuu..

eh..nnt bile dh p kelas cookies, syer la same ilmu yg dpt tu ek.. hihiiii

Anonymous said...

Making money on the internet is easy in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat techniques[/URL], Don’t feel silly if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses little-known or little-understood methods to build an income online.

yulie said...

nanee, kompem aku share esp ngn ko.. hehe.
kek2 ni sempoi je tapi tgk dh tau sedap.. tp cam tak kompiden je esp ice cream cake tu

Nanee Hamid said...

hahah..kek eskim tu mcm xsesuai aje ngan tmpt kite nih. tak sampai sejam dah cair. tp kalo saje wat mkn sndirik ok kot..cair, masuk peti balik.=D

yulie elveera said...

nanee, eskem tu kompem nk makan sendiri. tapi aku suka gak presentation dia. tgk je terus tempting!

zamnzara said...

devil's cake tu mmg devil la. dats the sole reason nape aku decide nak beli buku tu. tp haram x try lg. hehehe...

hajja said...

sapa cikgu kau
saja nak tahu

yg aku tahu just cuppycake je
kalau dekat , aku nak belaja ngan kau

yulie said...

hajja, so far baru skali je aku berguru kat sini, cikgu dia sweetazza area stadium tun fatimah. then bile dh tau basic senang nk refer buku2 + youtube. if ko minat, just masuk je mana2 basic class then leh jalan sendiri. cuma skang, aku dok pk nk tajamkan skill frosting aku yg lemah tu + nk belajar teknik kek sedap2 ni. aku rasa ada certain teknik yg susah nk dpt dari buku. kalau buku ni byk kene try n error. oh, ada sorg blogger ni iaitu nanee juga aku declare sebagai cikgu aku.. hehehe

Advertisement

Advertisement