Advertisement

Friday, January 29, 2010

outdoor & make over by estee lauder

:
besides my new found obsession, aku juga perlu berkerjasama utk entertain hubby's obsession. barula give & take kan? hehe


ok, quite happy sbb semua plan jadi smooth. kebetulan pulak estee lauder yg baik hati send sms for free make over sempena my becoming bday. bile inform hubby dia kata, "orait lepas make over kite buat outdoor shoot sbb nk test lense baru, so syiok!"


utk merealisasikan plan ni, kami amik annual leave & decide nk jadikan hari tersebut hari outing + tgk movie since dh lama gile tak keluar merehatkan minda. last tgk movie adalah march 2009! haha, just imagine!


make over took about 45 minutes. since ni la first time dlm hidup buat make over, so agak excited juga. dahla SA yg iras-iras hannah tan tu friendly, baik + wangi. mula2, dia tanya nk make up mcm mana & tunjukkan 5 different looks. ada natural looks, dramatic, smokey eyes, lg 2 tu tak ingat. aku yg blur ni tak tau la pulak nk suh make up mcm mana. so, i asked her back.. 'which one suit me well?'.. then dia tanya balik, 'any event after this?'
straight away bgtau 'yes, outdoor photoshoot'.


so she suggest 'smokey eyes'


ok, aku agree dgn harapan taklah nmpk sepet nnti. lgpun selama ni tgk magazine je, so why not?? hopefully taklah over sgt. silap satu je, takde fake eyelash. kalau tak mesti leh feeling rozita ch* w*n ;P


during make up tu, dia ajar the simplest & right way to apply make up. adoii, serious tak masuk
kepala walaupun nmpk mcm senang. haha, bukan bidang kot even suka jugak make up2 ni. normally, i just apply conceler, compact powder & segaris eye shadow (supaya mata takla sepet sgt). then tgk byk jugak brush dia pakai even dia sapu2 sikit je. borak-borak, SA tu agak terkejut bile tau umur. tak taula dia bodek ke apa tapi dia kata i look younger. tapi kan, baru perasan.. aku rasa vitamin E body shop tu mmg bagus la. ada beza sikit even baru pakai sebulan. takdelah nk kata kulit ni flawless ke apa, tapi rasa smooth and senang je kene make up & scar tu pudar sikit. so tak payah touch up byk2. boleh la iklan vitamin E lepas ni pulak :P


settle make up kat parkson mahkota parade, we take a walk ke bandar hilir dan mula la sesi photoshoot. 2jam! penat mmg penat tapi best . hubby lak sporting abis even ada gak komen2 kalau aku wat aksi gedix. selamba je ckp 'burukkla wei!' sgt laser + berterus terang hubbyku ini! haha.. sib baik aku bukan kaki merajuk.dh mg betul kan. wakakakaka



lepas photoshoot, 2-2 manusia ni kepenatan then pi dataran pahlawan. sib baik ada gintel rest & relax. wah, syokk pulak kene urut.dari pi umah urut, baiklah lepak sini kan????
take away Starbucks Java Chip Frappuccino then cari cheong sam for little one. nk guna for another big event 14th feb nnti. sempat jugak ku menapau sprinkle items for my weekend cupcakes project . tunggu ya pn nor & cik farahin! ada special utk kamu...


3 more days : 3 series

9 comments:

roha said...

vit E ni superb..baru pakai sebulan dh 2 3 org tegur muka nmpak berseri...makin cerah & ceria..heh suke2

Fynnaz said...

Comey! Brush set tu kalo nak beli serentak sakit gak. Kena beli satu2 hehe. Lepas ni bleh ajar plak camner buat smokey eyes tu hehe.

yulie elveera said...

roha, best gile ek? hehe..
fyn, mmg takleh cope la camner nk make up. cuma dia tunjuk eye shadow tu kene blend dgn foundation pastu touch up kat mata. tapi part brush tu sgtt susah. haha.. selama ni mmg tak penah pakai pun.. kalau pasni obsession ke make up wajib la study camner. heheh

noniey said...

wah.. lepas ni bleh ah buat sendiri plak..

aku ni tak pernah lah nak kuar2 dating dgn hubby nih.. bila ajak je dia, asyik tak nak je.. aku ni nak lah jugak tgk wayang ke.. teringin lah jugak nak merasa.. huh

yulies said...

noniey, aku pun lama gile tak keluar berdua. sekali sekala kuar camni ok gak, terasa cam dating2 lak. hehe

Nanee Hamid said...

kalo cenggini, slalulah membeli belah kat EL tuh. kompem slalu dpt free makover.**disamping slalu lah jugak nnt overspending..hakhakkk

yulie elveera said...

nanee, actually aku membeli belah as mother's day gift mak aku last year. aku ni takat beli lipstick EL bleh la. lain2 tak beranii..
tapi tahun ni beli belah lagi la, so next year dpt lgi.. hehe

♥nrina♥ said...

ape ke mende smokey eyes tu..tak pahamlah. tapi kat gambar ade pelik sikit mata ko..konon tak sepetlah..hehe..

yulie elveera said...

nor, smokey eyes ni yg solek mata bg besar. sesuaiila kalau utk mata2 sepet cam kite. bgn tido je takleh sorok kesepetan mataa mcm tadi.. haha

Advertisement

Advertisement