Advertisement

Tuesday, February 17, 2009

simple dishes for my loves..

My cooking mood is coming back (i rarely prepare breakfast for both me and hubby. but never fail cook for ff, wake up @ 630am so what to expect? :p).But I do really hope by the time we move to our own crib, this mode will always 'on' .. let's pray for it
for my little one. rice + chicken soup complete with potato & celery (gaya cam org nk pi kebun je tiffin dia)
mine: plain water, vitagen (for more energy) , limau kasturi (bg masam2 sikit. i likee) , us: mihun goreng + telur dadar

** apa nk masak esok pagi ek?? hehe. rules: quick dish je coz i'm rushing like hell la pagi2.. hehe

8 comments:

Soulie said...

hehe comey jer bekas makan ff. kalo boh dalam bento box pehtu hias2 makanan tuh bentuk helo kitty ker sure teruja si ff nak mkn. mau tak sempat siap ler ko nak gi kejer dok menghias bento box tok dia hehehe

yulie said...

si ff ni sol dia tak kisah bentuk pun. ko tau b4 makan dia hulur lidah rasa dulu, kalau ikut selera dia, proceedla kalau idak mau katup mulut rapat2.. bukan main cerewet.. hehe. tp good idea la.. weekend bleh try

Fauzi said...

Rajin nko masak... sedap tak? ke sedap lagi aku masak.. hehe

noniey alias said...

rajinnya ko masak. aku dulu selalu wat bekal kat anak aku, malam2. lepas tu skrang ni, pengasuh kata tak yah lah masak2, dia makan nasi yang pengasuh masak je. nasi pun panas, lauk pun fresh lagi. so aku tak buat lah. cuma malam, aku make sure anak aku makan masakan aku. nanti kang dia sayang pengasuh lebih dari aku plak..

yulies said...

uda, aku masak biasa2 je. tapi sham kata sedap, so consider okla.. hehe. aku takleh lupa tomyam ko, sedap gile! bile ko nk masakkan aku??

noniey,baby sitter aku tak masak. tu yg aku masak hari2. so pg, aku masak then tghari aku suh bb sitter buh dlm peti ais la lauk nasi tak. then ptg dia panaskan. malam lak, kdg2 aku tapau ff nasi ayam je.. best masakkan anak lagi2 tgk dia makan sungguh2.. :D

Wawa said...

kagum gila.

ah bila nak jadi setaraf kau nih

Fauzi said...

aku rasa nko kena rasa bubur nasi aku now ni..

yulie said...

wawa, aku masak sempoi2 je..
uda, ko ni wat aku kecur plak. bile nk balik kg? bgtau la bleh set masa.. hehe

Advertisement

Advertisement