Advertisement

Wednesday, May 16, 2012

Syafeeqa @ Little Caliph, Sinar Iman

asyik cerita & post pasal cake je.. hari ni aku nk jadi santai n cerita pasal bende lain pulak. since hari ni hari guru, so mcm sesuai pulak topik yg nk diceritakan ni. selalu kan, kita mesti ingat rezeki ni dlm bentuk duit je. mmg dh set mind kot. sebenarnya, tuhan kurniakan rezeki dlm macam2 bentuk. hidup yg tak byk masalah, kerja yg mudah, tidur yang lena tu semua rezeki jugak. sekolah yg dekat/mudah access & cikgu2 yang baik pun rezeki yang sgt tak ternilai. cuba sekolah tu ala2 'panas', anak kita asyik nangis je taknak p sekolah? kite gak pening kan?



masa mula2 dulu mmg la ff mcm2 ragam, even masa 1st open day (perjumpaan guru & teacher) aku siap nk nangis sbb tgk ada satu drawing ni, ff langsung taknk lukis & kaler. kalau nk tau masa awal2 ff  mmg ada conflict sikit. silap kitorg gak kot sbb kt rumah asyik introduce i-pen & gadget2.. so bab ipen tu laju la si ff plus mak bapak hari2 mengadap laptop. so anak pun ikut la.. day by day, teacher tunjukkan ff dh improve suka homework, minat melukis, kaler pun suka. now dh nmpk kemajuan. cuma bab bahasa je dia masih selesa speaking .. bahasa ibunda tau dahla cuma ayat2 byk terbalik, maybe sbb dia direct translation. contoh, dia dh biasackp wet pant, so bila ckp melayu jadila "basah seluar" .. tp okla, dh boleh multi language .. oh ye, test la dia ckp spanish, basic color  & kire smpai 20 pun terer tau haha (bm baru tau kira smpai 10 je) O__O'



last week, sekolah ff (Little Caliph) dgn kerjasama ISMA (Ikatan Muslimin Malaysia) arrange family day kat Pantai Puteri. Masa dpt invitation tu, tak expect la ramai join. ingat sekolah ff je rupanya tidak. sbb kan aku pelik, kenapa tak mintak sumbangan? yelah depa bukan sekolah bantuan kerajaan. kita sebagai ibu bapa ni kdg2 pk, nk maintain sekolah lagi nk bayar gaji cikgu2 lagi bukan sikit2 nk pakai duit. mmgla bayar yuran, tp dgn kadar yg sgt2 berpatutan (jgnla expect under rm50 sebulan.. dgn kaedah pembelajaran yg bernas mestila kita paham jumlah yg logik di bayar) kdg2 aku lak yg tolong congak2 .. tp bila hubby ckp, bende2 mcm ni sebenarnya saham akhirat. aku jadi insaf. Ya Allah mulianya hati .. serious, sgt2 berpatutan harga yang dikenakan dgn value yang kita & anak kita dpt balik. aku syukur sgt kak jun introduce kitorg kat tadika ni.. ni salah satu rezeki yang Allah tunjukkan kat kami. sbb lokasi dekat, mudah hubby n aku nk amik ff tengahari.


ok, jom layan gambar yg mr hubby amik.. rezeki gak ni dpt hubby suka & tere  amik gambar. i love you strong la sayang! :)))





comel kan budak2 ni
 anak sape la muka serious tu :p



suka sgt tu

time ni berpuluh2 kali teacher pesan jgn smpai silap hehe
katala emo ke apa, tp ko tak sayu ke tgk anak camni? aku sayu smpai nk nangiss weii huhu .. besar dh anak aku T____T

 principal, kak jun! tq kak :))

 maskot pun ada.. syok kan :)

 second man merangkap cikgu besar kt little caliph, muka kene garang tp hati baik. tq teacher fatihah :))
 ni teacher rina, dari sabah. dtg semenanjung mendidik anak bangsa, moga2 tuhan berkati perjalanan hidup awak :))
 yg senyum sakan tu teacher hanim, mmg smiley face kot hehe.. manis je :))

 sports day @pantai puteri.. cuaca panas tp cool sgt environment dia :))


activity before balik, main layang2.. mcm papa dia yg terlebeh excited ;P

mama & teachers.. aaa jgn la tego, mama ni kalau kene panas mmg sepet terus mata haha

baca doa


 abg kandung kata aku dh gemuk, hello buat kek dh 4 tahun sure la naik bdn ye tak dok bau je ye dok?.. em, tp aku tak ngaku gemuk, i'm gebu okk.. muahaha


perfect kombo & little caliph (3 kot cawangan ) + ISMA.. teruskan usaha murni ni :))






2 comments:

Soulie said...

comeynyer ff...besaq dah anak hang weh!! eh aku tgk gambar yang no. 2 tuh muka ff time tuh cam muka Rok hahahaha

lela said...

a'ah lah soul...cam muke rok...

Advertisement

Advertisement