Advertisement

Friday, January 06, 2012

Her School Stories - Day 2

hari ni hari ke-3 ff kat school. bgn pagi alhamdulillah senang.. 645-700 am dh bgn. pakai baju pun ok, mandi pun senang (tq papa cepat2 belikan water heater yg cun n hangatt sentiasa!) .. mandi mmg routine papa while mama busy kat bwh siapkan bekal (ye, everyday saya masak except weekend sbb takmo ff boring n mama need rest too :p) ..


then, mama yg incharge hantar ff pagi2 sbb that's the most crucial n penuh dgn dramatic scene.. masa drive tu mama kene berlakon konon2 tgh racing car (tp taklah laju bawak.. ehehehe), and every time jumpa bumpee or traffic light mama kene berlakon n kepoh2 jugak so that mood ff akan ceria sentiasa .. knowing her, dia mmg susah sikit nk mesra n adapt kat satu tempat lg2 new place.. she need time nk sesuaikan diri. lama2 ok nnti.. insyaallah.. me? i mmg understood sgt sbb ff ni sebijik perangai mama dia. so i cannot complain laa.. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? ;)


mula2 risau jugak, takut dia tak pandai ckp ngn "cing" ke nk apa ke.. but according to teacher fatihah yg sweet tu, ff is doing fine.. 5 min pertama sure drama skeeettt.. takpela, mama serahkan sepenuh kepercayaan kat teachers and dlm masa yg sama, mama n papa tak henti2 doa supaya ff cepat serasi n boleh belajar berdikari. smlm balik je pick up ff, mama tanya (forgive me if my grammar is totally suck! anak speakong mama wajib laa speaking.. kang ckp ibunda kdg2 dia buat dekkk je.. huhu)


M: how's your day @ school? is everyone being nice to you? how's your teacher?
F : very nice! terus tunjuk sengih beso. hehehe (wahhh... 10 markah laa teacher!. sukaa mama dgr!)
M: what you eat at school?
F : koko crunch .. yummy! delicioso! (aaaa tetiba anak aku ckp spanish.. ok, belasahhlaaa :p.. 12.30 noon baru makan nasi kat rumah baby sitter)
M : are you doing great at school?
F : yes, painting coloring.. wook! using fingers! *wook tu ialah look, ff pelat L, pastu terus tunjuk jari2.. mula2 mama tak faham*


then , bila balik rumah terus keluarkan her first art dlm beg skolah.. haih, rasa sayu n terus peluk dia kuat2.. we love you syg.. mmgla mama selalu marah2 n kdg2 ringan je tgn ni cubit awak.. tp mama buat for your own good. hopefully ff akan mmbesar menjadi anak yg baik, solehah & boleh berdiri di atas kaki sendiri .. hidup ni byk cabaran anakku......


comel kan tgn dia.. dlu2 masa skool, kalau takde idea mama lukis tgn jugak :p


1 comment:

SOHO Mama said...

Pandai FF. Lama2 okay la tu..ni first week pun dah okay :). Auntie Millie tengah makan lunch ni, FF. Delicisio!! :)

Advertisement

Advertisement