Advertisement

Tuesday, January 31, 2012

23 vs 32, Lawyer, Gucci at 35 & Big Square Cake

@31st january 2012 jam 1041 am ni saya masih lagi bernyawa n bernafas dgn baik. smlm baru buat medical check up & alhamdulillah semuanya ok ..one thing i realized, dh start naik umur ni. rasa mcm tenang skit, takde kecoh2 nk celebrate.. of coz la ada kuar2 makan nnti bila free (insyaallah mlm ni! thanks love) but been surrounded by family & friends dh rasa syukur sgt.. fb, whatsapp (love u cik kiah!) & twitter makes me alive :) .. syok jugak hidup dgn technology ni kan..


32? mcm besar jugak umur tu.. people keep saying, age doesnt really matter tp tak tau la.. tahun ni mmg terasa ke"dewasaan" nya. especially masa lepas bake mengadap cermin, dh nmpk jugakla garis2 di dahi tu.. rambut pun dh start beruban, badan juga mula berisi *yeahh rite, metabolisme dh start lembik* .. apa2 pun tu bukan alasan nk berlemah2 kan.. life must go on.. kesihatan kene jaga tp keje kene bersungguh2 jugakk, ada byk misi yg perlu dicapai *chewah*



teringat dlu masa umur 23.. org kata "zaman kegemilangan" ye ke? haha.. ntah, maybe. zaman tu body kalah model ye tak? :P .tp masa tu blur jugak.. masih mencari2 erti hidup. hanya ada sekeping hati yg berbunga2 minta disunting segera.. itu je pk pun ;P .. pi keje balik keje, berangan nk smbung study.. beria amik brochure2 konon nk smbung MBA.. mmg hajat nk jadi career women sungguh la time tu.. but then when i reached 32, perjalanan hidup tu dh jadi lain .. rasanya half of erti hidup dh nmpk, mmg rasa struggle tp kalau tak buat rugi.. one thing for sure, kene ada byk pengorbanan.. malas2 pun kene buat jugak.. alhamdulillah, tuhan dh tunjukkan jalan. cuma hopefully this year, dpt hidup rileks sikit n manage apa yg tuhan berikan dengan baik.. diberi kesihatan yg baik, diberi akal yg sempurna & hidup lebih bersederhana .. sometimes when we act too much org tgk pun menyampah (kan?) .. dlu minat lagu kuat2 ligat2,now minat country song pulak.. haha.. signage dh tua (?)


wishlist? kalau ikutkan mmg melambak wishlist.. logik tak logik je la kan? haha.. kalau hidup takde wishlist payah jugak.. em, takpe .. slow2 n dlukan mana yg wajib. .. yg nice to have tu, doa2 je :) .. btw i had few in minds and one of them ialah si budak gorgeous ni.. asyik pakai sling bag je, so bercita2 nk beli shoulder bag.. one day.. one fine day insyaallah bila bende wajib2 dh setel. for time being yg wajib pun masih beratur .. breath in breath out, go slow & steady la yulie. cuma yg sebelah (pss pss) ni kene capai by the end of 2012.. amin :)



pic google.. pasang niat @35.. logik la kan? hehe


in another happy note, harini nk reveal something. sebenanrnya masa kecik2 dlu kan penah la teringin nk jadi lawyer. inspired by satu story kt tv.. lupa nama cite tu. tp mmg poyo abis laa masa tu. smpaikan my first application masuk U adalah nk amik matriks undang2 UKM.. tp dok pk2, sejarah superb tp english habukk.. then at second thought x jadilaa.. so pagi ni tiba2 teringin nk dressing .. haha.. janji puas hati ye tak (?)


i'm not lawyer, loyar buruk adaaa :p

cakes? nama je baker (part time) sendiri punya birthday pun tak sempat nk bake.. ok, niat dh ada.. i wanna bake special cake for myself.. dh masuk 3 tahun baking, so ingat tahun ni nk buatla canggih skit.. but sad to say, masa sgt2 mencemburui saya.. mmg bake cake, tp org punye (lagi) . mlm td saya buat the biggest RV cake for UTEM (10.5 inch).. tunggula ada masa nnti saya bake saya punye tp ff tiup lilin :p .. ikut hati nk bake "scrumptious blueberry cheese cake" .. rupa dia dh terbayang, kudrat je belum ada.. hari ni? beli slice cake kt coffee bean la.. haha.. thanks to all the birthday wishes, ok, can't wait to celebrate mlm ni ;)



bukan saya punye (lagi), tp HRD Dept UTEM punye :)


:
:
:
:

:
:
:
:
:
:
:
:

:
:
:
:




last but not least, dear boyfriend.. we share the same birthdate :)

6 comments:

apis585 said...

Happy 23-teen birthday yulie ;-)
Wishing you many2 happy returns InsyaAllah...

fini zaini said...

happy befday yulie...

CCK said...

count your age by no of friends laaa

happy birthday , ko buat kek apa untuk birthday kau.

32 is the best year beb. aku tgh tunggu mine.

dhr said...

happy birthday,sis! may all your dreams come true. :)

Azrey Rozie Eiman said...

Happy birthday Yulie! Moga segala hasrat tercapai Insya Allah.

Soulie said...

wewiiiittt! Wise 32 :)

May all your dreams and wishlist come true!!!

Advertisement

Advertisement