Advertisement

Monday, September 05, 2011

Orders Raya 2011

salam semua;

fyi, seminggu sebelum start project raya, ff demam panas.. dh cuak sgt n rasa nk surrender.. tp Tuhan Maha Besar, 4 hari lepas tu ff dh sihat.. bile anak sihat baru ada upaya nk start baking.. but still kene monitor ff and amibik gambar pun ala kadar je sbb mmg target nk siapkan ikut piawaian.. sorry tau tak dpt nk shoot elok2 -__-


cuak jugak nk start ni sbb semua cake kene bake dlm masa yg singkat sbb nk fresh n time tu mmg dh start busy.. dhlah saya ni jenis tak manage punya org.. but lesson learnt. project kali ni buat sy bersiap awal sbb nk elakkan stok abis kat kedai (semua para bakers and pembuat cookies raya pun berebut beli stok) ..


thanks to my beloved customer yg sentiasa bg semangat & sokongan tak berbelah bagi.. alhamdulillah semua order siap on time.. hopefully semua kek menepati citarasa & hanya tuhan yg dpt membalas jasa baik kalian... ada rezeki, kita jumpa di lain masa ye . ok, meh layan gambar2 yg sempat sy captured kali ni :)





checklist utk budget stok yg diperlukan, date and list of customers :)


order 1st, red velvet cake topping cream cheese & white chocolate

3 biji carrot cake kali ni.. ff nk gak sibuk, so kasi dia main skin je :p

carrot cake without topping


but since sue ni regular customer, i buh gak topping skit bg seri :)
..
CAKE OF THE DAY!! FINALLY I'VE FOUND THE BEST RECIPE EVER! WOOHOO

this one full topping, ordered by my blog reader dari kelantan. thanks ros yg maniss :)

cake paling mencabar, chocolate indulgence. 4 layers!

chilling process; mr black punye first assignment :)

topping choc indulgence

rvcc, thanks serra yg maintain slim je even peknen. senang ko nk slim down nnti




last but not least, rv cake for regular customer



dan tak lupa ucapan takziah buat linda and family yang baru kehilangan ayah mertua. semoga roh beliau ditempatkan dlm golongan org-org yang beriman. AlFatihah.....


4 comments:

CCK said...

sera ni asyik makan cupcake je..

Iirakuu Miiraii said...

pakcik aku tapau 6pcs bwk balik Kuantan.
hahahah...
dia puasa mase dtg umah aku. pastu ayat dia "sedap agaknye cupcake ni kan?"

aku pon amik tupeware tros tapaukan.

thanks babe!
nnt aku oder lagi.
mybe try oder kek pulak.

Iirakuu Miiraii said...

cupcake yulie sedappppp
mestila kena repeat

Yulie Elveera said...

thanks sera.. ko kan pelanggan setia aku dari dulu smpai skang.. heheheh

hajja, sera ni pantasss.. tu sbb la mmg ada je hidden slot utk dia.. hehe

Advertisement

Advertisement