Advertisement

Sunday, April 17, 2011

tema merah putih

sorry for backdated entry. buat cake ni dh lama, rasanya sebulan lepas but since mcm2 distraction, baru hari ni sempat nk update...


nothing to shout about since this is just a simple cake.. simple n practical i must say :) .. request comes from my loyal customer. berkenalan tru email n alhamdulillah penah deal few times. thanks aju n sis sbb trust cake maker picisan ni padahal ramai lagi yg hebat2 diluar sana. since, awal2 aju dh inform 'yulie, i want simple cake.. takmo fondant2 but paling penting nk cake yg sedap'. she alert me masa YBTC amik break sebulan.. pk dok pk, appointment depan rumah. then terus agreed;


1 big cake (butter with strawberry filling) 50 pcs cupcakes - (moist choc + red velvet) 50 pcs for hantaran (liverpool & flower theme) extra cuppies , complimentary gift from YBTC since diorg ni senang deal and being such a loyal customer since last year :) and for big cake, i combined 1 full + 1/2 cake for bigger capacity. ada 3 diffent layer n each layer add dgn strawberry filling.. pengantin pun nk cake sedap kan ;) ..


for decoration, ku add fresh flowers mintak tips dari sis millie ..thanks sis for assisting me even susah gak nk jumpa the best flower kat melaka ni.. so masa pi florist tu, dpt red daisy + fresh red roses and balance kan dgn white chrysanthemums
. fresh roses tu bg diorg sprinkle kat cake table..


oh, aju bgtau wedding kali ni ada theme. nk tau theme apa? Liverpool! mmg fanatic abisssslaaa.. hehe.. hantaran je i buat liverpool theme sbb letak customized edible image. yg cake, amik color theme je..


not sure betul ke tak cara ni, but looking at their face expression masa pick up cake.. i think ok kot? *wink*


to aju and her sis yana, thanks for this friendship and your trust since the day one we met.. happy deal dgn korg sbb sgt2 understanding & sporting. insyaallah one day nk melawat n isi minyak kat your petronas petrol station. mana tau boleh menang contest ;)



sorry for poor quality of pictures, op masa ni ada wedding photoshoot @cousin's house

chill dlm fridge
dh rupa cili lak eh? hehe




4 comments:

CCK said...

cun la.

u should put roses lagi cun

Yulie Elveera said...

hehe.. tu la.. saje je gatal tgk daisy tu.. i bg dia roses utk tabur2 kat meja

Wawa said...

aku ada pergi wedding ni. ahah tapi tak makan kek lah. :))

kau kenal rupanya.

Yulie Elveera said...

durian tunggal? huhu.. ha aa sbb dia kan ada petronas jugakkk.. aku nk pi tapi sama date ngn cousin lak

Advertisement

Advertisement