Advertisement

Monday, November 01, 2010

tips make up for non-flawless skin

did u notice umur dh meningkat kemalasan nk menepek muka makin bertambah? yes, i'm one of them yg sgt ikut mood. tp tula, ikut mood badan binasa. teringat masa syawal lepas, bake mcm nk pengsan then tido jam 2-3 pagi. tak cukup rehat, tido tak cuci muka.. ha amikk, berbelas2 jerawat tumbuh.. seriau!

so now, i'm back to normal routine. takdelah beria2 pi spa ke buat treatment ke (last treatment masa nk kawin 5 yrs ago).. haha. so i prefer home-touch. i just did basic regime ikut mana mampu..

thanks to vitamin E, body shop. nearly a year kot consume n still maintain. nk kata flawless gila2 takdela, but i think my skin condition wayyy better than masa kat U dulu. kat U dulu mmg scary, smpai berabis la buat treatment. last2 muka cam tepung gomak. ah, tkmo ingat la kenangan pahit tu

ok, my basic regime (taklah perfect, tp ni je yg terdaya)

bgn pagi cuci muka :
sy guna safi balqis je. kaler hijau yg dgn sari mentimun tu. sejuk2, sedap & nyaman!

toner:
Vit E, BS - buang2 kot ada kekotoran yang tertinggal


day moisturiser:
Vit E jugak..


concealer :
menutup noda2 (kata tak flawless kan.. haha). sy guna tea tree Body Shop jugak.


compact powder :
two way cake, BS. sekali olesan saja.. tahan hingga ke petang :p


eye brow:
sy guna silky girl natural brow pencil kalerdark brown. ala2 natural gitu..


eye shadow:
nmpk jenuh kan? taklah. skali gores je. sesuai utk umat2 bermata sepet. boring2, pakai eye shadow syok gak :p

mascara:
complicated ke? taklah.. kata nk mata galak kan? .. haha. dh nama sepet, so kene lah ada effort sikit :p. sy guna maybelline yg cat's eye tu. pastu pakai color lense green eye! haha. galakk gituu


lip gloss:
raya haritu la terpengaruh ngn SA kat BS tu. tp sy tak menyesal pun. best pulak pakai gloss. sihat sikit bibir ni. sy guna body shop Love Gloss. i'm loving it. takde kaler ye puan2..

lipstick:
skang ni sy pakai MAC. creeme de la femme. kaler natural. bila petang2 nmpk mcm tak pakai je. tp sy sukaa laaa

make up remover :
fasio or baby oil. tp baby oil is the best! share dgn ff :p

mlm:
toner .. then sy pakai nite cream, vitamin E range

losyen tangan:
johnson & johnson. walaupun gigih didapur namun kelembutan tgn jgn disia-siakan :P

seminggu sekali:
scrub, vitamin E ..

jerawat menjelma?
sy tepek bedakk sejukk. oh sy rindukan bedak sejuk negeri kedah yg kuning2 mcm berangin tu.. bedak dia pun besttt gileee laaaaaaaaaaaaaa.. mana tah nk dpt lg :(


monthly expenses? ntah sy tak monitor sgt.. tp 3-4 bulan kot baru top-up tu pun tak semua abis serentak, so sy rasa ok la. tak mmbebankan.. kata nk comey kan walaupun tak flawless :p


pesanan : masih belum terlambat utk kembali menyayangi muka andaaa :P

kecohla mama ni, asyik buh losyen je tak abis2!



4 comments:

N I N I E said...

last month membeli dan membelah kat BS, dptla kupon 20inggit utk dihabiskan bln oct gak.. ms tu ingt nk tunggu gaji oct kuar baru la masyuk nk guna kupon tu.. SA tu dah kenal akak, asyik muke akak aje dtg situ, hik hik.. dia dok ingtkan akak sakan fsl kupon tu.. & mmg niat dihati pun nk topup ape yg dah abes..

sekali, hr ni dah 1 nov daaaa.. betul2 terlupe!! rugi rugiiii...

N I N I E said...

pnyela pk ape la istilah lbh kurang kupon yg SA tu mentioned.. rupenye VOUCHERRRR, hehehehee

wanita biasa said...

KAU NI MMG BUYER bs YG TEGAR
I WAS BUT NOW i cahnge to burt's bee and MAc
tapi aku tak suka make up abse by mac, muka aku kelaur pimples

Yulie Elveera said...

wb,
aku rasa aku pengguna tegar sbb dekat nk pi beli kot. dulu2 try loreal tp cam oily sgt. aku aim bende2 middle range price je. hehe.
kalau duit berkepuk aku rasa mcm nk test SK2. huhu.. in my dreams la :p

Advertisement

Advertisement