Advertisement

Thursday, September 02, 2010

lemon vanilla cupcakes

special ordered by a good friend of mine. since, tak ramai yg request cupcakes jenis ni maka si cake maker dok pk seharian nk guna recipe A or recipe B. so tergoda dgn kegebuan si martha stewart punye maka si cake maker guna recipe A yg dialter mengikut condition terkini and add grated lemon & lemon juice..


here we go, vanilla lemon cuppies tp a bit "peroi" and not so moist. seriously, i'm not a big fan of vanilla flavour so kurang terer nk judge which one is the best. alhamdulillah, cik s already guide me. so next time, kene INGAT to bake extra moist cuppies for her. hehe.. i appreciate any comment/feedback from customer sbb kalau tak camtu, kite tak tau mana level kita. so, kalau lebih or ada weaknesses pls pls pls, let me know. serious i tak kecik hatii & berazam utk improve my product taste. so, your feedback is greatly appreciated & very important to me :)


btw, sgt berbesar hati fn cik s sbb sentiasa bg cabaran yg besar2 & encourage me to bake not-ordinary design. but still, i'm not satisfied dgn design ni due to limited skill (read: tak reti fondant, & takde pulak ready made gumpaste orchid). so, i just can deliver scorpion-looks-orchids. hehe, sikit2 ada rupa jadila.. hua hua hua..


anyway, thanks friend for your continued support. ko la antara org2 yg terdahulu sanggup order kat aku. time tu mmg teruk betul design. haha.. pasni dia cabar lak sy buat fondant. hopefully sempattla before her Big Day! kalau tak sempat aku sponsor cupcakes buttercream for makan berdamai tauu.. hihi

with less-sweet topping cream



ps: tqvm & love u babe!! hari ni hari kasih sayang ;)

4 comments:

Iirakuu Miiraii said...

hehehe.. thank u to u too sbb sanggop sahut cabaran 1 malaysia! ahahaha
takpe, next time u do better okay! and plis plis plis...blajarlah fondant dgn pantas. tp if ko x sempat khatam, xpe la... ko sponsor buttercream pon okay je :D.

nantikan cabaran lain dari aku in future.

MaSLiNa said...

makin lama cuppies ko makin cantik la.. dah byk improvement.. bila agaknya aku blh merasa kan?? Sebelm aku terlupa, nak wish ko sekeluarga SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. semoga sambutan kali nih meriah seperti selalu :D

hajja said...

sera ,kau ni byk cekadak la..kesian yulie

yulie aku support gak, virtual support, cuma tak order byk mcm sera !

sera tu apahal nak kek fondant ..
sera kau tak yah la order fondant cake . aku tak suka. lagipun aku jugak yg nak mkn nanti...

sera said...

Hajja,
aku nk fondant, coz aku dh bg design kt yulie.. but if the cake design boleh buat exactly the same with buttercream, ok lah.aku xde hal punye....

aku suke bg cabaran kt yulie.. new ideas for her cuppies design. heheh!

yulie,
agak2 design yg aku bg tu leh wat pakai buttercrem tak?

Advertisement

Advertisement