Advertisement

Thursday, July 01, 2010

status sebelum weekend menjelma

:
I've told myself, minggu ni rehat sikit setelah buat keje agak2 melampau last week. but since request on demand sentiasa berterusan and dh 3 kali excuse kat sorg ni so rasa tak baik pulak. maka, isnin yg konon2nya rileks ku isi dgn project cupcakes. kali ni special sikit sbb langsung takde idea nk buat apa! HAHA! maka, ahad malam lepas, i just bake plain cupcakes n terus masuk tido smbil berpesan-pesanan kepada bantal supaya kejutkan tuannya 6am since frosting tak buat lagi n nk kene deliver @9am!


bantal tu sungguh berjasa, dia kejutkan tuannya yg separuh sedar ni & straight away kumenghala ke kitchen. alhamdulillah, idea yg disalurkan dlm mimpi berjaya ditransfer ke cupcakes maka terhasilnya moist choc cupcakes berfrostingkan choc white coffee buttercream. kali ni i choose mini choc & jack n jill choc biscuit.. alhamdulillah, quite satisfied dgn outputnya (gambar still pending :p, photographer tgh mabuk byk sgt gambar kene edit.. hehe) .. teringat kata2 tokey okinokiyo "get enuf rest then idea akan flow mcm air".. tenkiu mai!


seriously, i adore cupcakes pasal senang sikit nk handle compare to big cakes. maka, assignment semalam sgt2 mencuakkan aku. another customer yg penah request tapi masa tu aku bz sgt. so mlm tadi baru sempat buat dia punye. Square Cake. seriously, ni first time i bake square cake. maybe pada org lain senang kot. tapi sbb dh biasa buat round cake, so bile square ni aku risau nk ice the cake!. mula la pk, kang bucu kek tak tajam la.. bla bla bla. tau jela bile dh risau, so tgk bende cam susahhhh je semua.


so smlm , i feel a bit tense. dhlah ff demam. so balik2 tak frost lagi ( i bake @ morning before going work). then, pi teman klinik sat sbb risau kot2 campak ke apa since rashes naik. luckily after diagnosed, bukan campak. rashes naik pasal panas sgt. so balik rumah, tuam2 bg ubat then tidokan dia. dgn aku2 pun tertido. i wake up @10pm baru start frosting.. yeah, again. lepas bgn tido i feel fresh & manage to complete frosting part without interruption. fully completed @12am. checking both darlings, n ff mcm dh ok sikit..


since esok ada request round moist choc cake (return customer) & cupcakes (return customer jugak), opsss.. sebiji lagi moist choc cake for bday . maka balik ni kene rehatkan minda. hopefully takde stress2. bukan apa, sometimes kerisauan tak leh deliver in good condition tu yg buat stress.


sabtu, cupcakes + stack cakes (square + round) + carrot cakes .. keje pulak sabtu ni!. ok takpe, esok masih ada.. hopefully everything running smoothly.. AMIN!


ps: baju-bajuan hanya berupaya melalui proses basuhan sahaja buat masa ini, mungkin bisa ku entertain hari ahad nnti ..sila bersabar para baju2


3 comments:

N I N I E said...

oh ya, carrot cake msti sedap kan?? bile la dpt rasa nih... satu lg nk cuba rasa is peach taste.. eh awk ade buat tak? and the list goes onnn, tp real cake tak on2 pun,hehehe... haiiii..

Yulie Elveera said...

peach ada buat. cuma dulu buat without frosting. eh kalau akak nk resepi peach cake bgtau sy.. sy ada tepek dulu kat blog. mana tah link nyer. tp sy ada simpan la..
sedap gak makan peach cake ni. masam2 gitu.. fresh!

okinokiyo said...

kan yulie kann? kene relax betul2 kalaux dahla badan penat, buat tak lawa pastu kite tension plak sbb tak puas ati..

Advertisement

Advertisement