Advertisement

Monday, July 26, 2010

mirror mania



:
besides cakes & cupcakes, sy juga gilakan cermin! rasa2 sejak kecik kot. pantang lalu sebelah cermin, automatic kepala sure terteleng2. ntah, best gila la tgk cermin ni..


so, bila dh ada rumah apa lagi. angan-angan dahulu kala boleh diadaptasikan dlm rumah sendiri. but, hey! there's logical reason behind this. letak mirror leh bagi effect spacious utk ruang yg kecik. kan? kan?.smbil2 tu leh feeling nigella masa baking nnti esp kat kitchen, ahaks.


since, i'm not a milliniore maka project mirror ni buat bila ada budget saja. sy percayakan kata-kata ni "biar lambat, asal dpt" . 2 dh dpt, 2 still lagi pending. takkan lari gunung dikejar, maka berusahalah!




completed: mini bar, 2009
masa ni tak tau, so hire ID but carpenter ialah mr Lim. rugi 10k

completed: build in wardrobe, 2010
dh tau, so hire direct carpenter, mr lim jugak. 56% less than ID punye quotation
* for this project, kami buat sama rata dua bahagian. mirror & without mirror. with mirror ni sebelah katil, feeling2 nnti bgn tido ;). without mirror depan katil. tinggi cecah ceiling, yg tu besar + luas sikit
:
:
:
:
:
:
:
:
:
yang belum dpt (read: mode berangan)
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dining wall with mirror. exactly like this!! i really admirer frame ni, slrupppp
(read: mode berangan) ni equatorial punye. sy nk yg sedang-sedang je..


ps: to those who live in melaka, can email me for contact no. mamat carpenter ni (mr lim) superb betul. dtg appointment/ukur2 pakai skuter je tapi ada kilang kat bukit rambai. buat cepat & kualiti & harga pun sgt rendah compared to ID.. ramai ID hire dia, so kalau buat direct boleh save up till 56% ..

11 comments:

cck said...

nice one
yang dalam bilik tu mesti hubby kau suka.. especially time 'happy hours'

hahah . kau suka komen lucah kan?
kalau tak suka. ko delete je comment aku ni

yulie said...

haha.. aku sporting :p
ff pun suka mirror skang. nangis pun nk tgk mirror dulu.. haha

Nanee Hamid said...

agaknye perempuan mmg dilahirkan untuk suka kan mirror. aku pun suke! dok jek hb nak pasang cermin besar kat dinding dekat ngan meja makan. tapi masalh besar pulak time nak pindah nanti..huwaaaa

Soulie said...

fuh bes giler wardrobe camtuh yulie!

Iirakuu Miiraii said...

ko gempak aa yulie....

Iirakuu Miiraii said...

part rugi 10k tu lagi gempakk!!

nanako said...

best ada mirror byk kat umah..
kite pon minat gak mirror2 camtu tp lom jd kenyataan lg...

yulie said...

nanee,
dh nama pun pompuan ek? :p. lepas satu satu.. never ending storyy

sol,
lama aku idamkan. ada gak himahnya byk berangan ni.. hihi

iera,
pelan2 kayuh. hehe. yg part 10k tu ada gak hikmahnya kot. dulu2 pi Id, skali skang dh kenal direct carpenter so lain kali leh jimat. smbil2 tu rekomen gak kat kawan2.. skang nio carpenter tu tgh wat renovation umah pakcik aku. carpenter tu baikla.. ngn kitorg dia kire beh kurang je skang..
pasni leh tolong carpenter tu buat blog kot :p takpun jual cupcakes kat dia.. haha

gjie said...

yulie, counter bar tuh mr.lim quote bape?

yulie said...

kak gg, counter bar tu direct ngn ID. satu set + dry kitchen + accessories diorg cahrge 18k. couter top kot mahal sikit yg belah dry kitchen tu pasal pakai black galaxy granite. kalau asing tak sure lak harga, if nk tau next week sy leh tanyakan pasal mr lim tu nk tolong mount oven
nana, takpe.. lama2 sure jadi kenyataan. amin2..

ciknab said...

yulie bole bg no tel mrlim 2 x?

Advertisement

Advertisement