Advertisement

Tuesday, May 25, 2010

my first investment on macro lense.. his first shot

:
i love macro shot esp when jumping into baking world. selama ni dok intai2 je website2 yg mmg rata2 implement this kind of shot. ntah, for me.. macro is perfect & ada challenging dia sendiri sbb you can't simply hide any imperfect creations. but, hey! that's life. sometimes simple things & small defect akan jadikan your creations more innocent, real & natural!


so, last two week masa dok discuss dgn hubby lepas cake photo shoot i tunjukkan few website yg mmg real gambar2 dia;


me: cuba tgk dia tangkap gambar ni. real ek, smpai lubang2 strawberry pun boleh nmpk
hubby : oh, ni pakai macro ..

me: susah ke nk buat *ye, aku adalah sgt blur & idealess bab2 gadget ni.. hehe*

hubby: tak susah, kalau lense nya ada

me: so, beli la..

hubby: cake la sponsor?

me: haha.. mahal tak? *cisss! dhlah tangkap gambar tak penah upah :p*
hubby : taklah mahal, bagi je 90% (10%, HK)

me: ok! nnti nk gambar camni tau. *wink*wink*



terus je 2-3 hari lepas dia order, smlm smpai rumah! haha. sgt pantass & mlm tadi terus shoot.


main actress;

request order, mmu mka to cyber;
90% complete while shoot (12am), 0640am 100% done.(words + dipped choc strawberry, choc curl)

my feeling right now? suka, lega , excited, bahagia :)

3 comments:

Fynnaz said...

Berbaloi2 spend. Nampak lebih menyelerakannnn semua hehehe.

yulie said...

fyn,
tu la. kalau tau dari dulu dh invest :).. hey! tak sbr nk tunggu new baby born! kalau boys sure hensem cam abg, and if girl confirm sweet mcm mummy. good luck & take care ye fyn!

Azrey Rozie Eiman said...

nice!

Advertisement

Advertisement