Advertisement

Tuesday, May 18, 2010

learn from simple & stupid mistake

:

I know this kind of situation will happen one day. maka, inila HARI nya. I MADE A SIMPLE & STUPID MISTAKE :(


Kalau korg perasan, i hardly wrote any words on top of my cake. Cupcakes different story sbb space dia kecik & senang nk control. BUT not big cakes! dhlah space besar pastu tgn aku ni pulak jenis ala2 pengkor. so bile tulis jadi buruk!


SO, writting icing selalunya bukan bende yg aku excited nk buat & sometimes i can simply forget about that part mcm apa yg terjadi hari ini dan last week. POOR ME!


Instead of this bad thing. i can see the beauty of making cakes. Ok, if you bake for your own/jual suka2 takpe. tapi kalau niat kite sbb nk gembirakan org, so bende ni kene setel secepat mungkin!


Anyway, there's a solution for every problems;


i) choose the correct nozzle & practise atas board byk kali. lupakan kisah lalu & start hidup baru

ii)beranikan diri uli fondant & make words from it . for starting, i will use ready made fondant dulu

iii) making printable cupcakes/cakes - ishkk bykk keje. tp i love it more sbb nmpk exclusive. maybe try basic dulu (godek balik ilmu2 multimedia masa majoring course. lol!)



Note to Myself; Dulu mula2 bake risau org makan tak sedap, siap terpk nk buat tagline 'Taste Comes First' supaya org tau aku bake bukan sbb cantik (padahal design out & itula alternative nk coverline. hehe). So far, alhamdulillah belum ada komen negatif. Then, bile part tu dh setel kene move to next phase pulak iaitu, printable ni. bukan senang nk senang kan, maka WORK HARD!


2 comments:

*juliet le sweetheart said...

you can do it! percayalah! good luck yulie!

dhr said...

kak, it's touched me when u call. really out of sudden. Kalo mase sekolah dulu, mesti da mintak jadi kakak angkat! :p

Advertisement

Advertisement