Advertisement

Monday, April 12, 2010

food for picky eater

:

she will turn to 3yrs on this coming june (another two months!!) tapi bab cerewet tak improve lagi.. still consuming rice + soup every single day or paling hebat pun nasi ayam. last week seminggu makan nasi ayam mersing.


during lunch break, bergegas ke tesco n shopping green vege! btw, i've no enery to cook something new sbb end up dia makan ciputt je or takmo bukak mulut langsung! mama takde idea dh anakku..


heaven tak add in all those green vege dlm chicken/meat soup?? nk cantik, buh tomato slice since carrot akan menyebabkan si gadis sunti ni cirit birit.. maybe kene gerakkan jentera kemalasan utk prepare bergedel supaya logik dimakan bersama soup yg sukati2 ni. or last resort, telur dadar /drummet je kot?




daun bawang + celery stick

kangkung, siew pak choy, broncoli


ps: lauk berkicap langsung tak pandang & akan menyebabkan 'yuckie' expression secara automatic tercetus. dia tak tau betapa nikmatnyaa makan nasi panas2 + kicapp (ok dh terliur sardine pedas.. wei puasa wei puasaa! :p



5 comments:

dd said...

k1 pun lately jadi choosy on vege.. dia skrg cuma nk mkn sayur bayam dgn sawi skit2... but nowadys apa2 yg i masak utk dia cth mee ke kueyteow ke bolognese ke... i akan kisar semua byam+celery+tomato+carrot dgn bwg..hihihi sonang dpd nak bertekak suruh dia mkn sayur2 tu...

hajja said...

anak anak aku punya menu

monday - spagetty and soup
tuesday - macaroni and soup
wednesday - angel hair and sup
thursday - maggie and soup

segala jenis pasta ada kat dapur aku

Azrey Rozie Eiman said...

budak2 mmg suka soup. takpe la... at least dia nak makan

yulie elveera said...

kak dd, nk mengisar tu yg bercinta. hehe. tapi dr kata takpe as long bende tu masuk dlm food

hajja, cayalah ae senang pi oversea nnti. anak aku bile kala tah nk try mee & pasta. dia big fan 'nasi!' .. huhu

kak rozie, mama ff ni serabut sikit. asyik pk je tak abis2 :p. kalau ff start makan mcm2 rasa nk puasa nazar la 2 hari..

ms ngantuk said...

yulie,
jib dah almost 5. yg dia makan roti n butter or plain, nasi, kuah sup or kari, maggi segala jenis, kentang n telur msk segala cara and isi ikan on very good days. yg lain x nk incl kek, ayam, fruits n vege. letihla. mak dia makin mls nk msk.

p/s hajja, siap ada timetable menu lg..dahle semua makanan omputeh!

Advertisement

Advertisement