Advertisement

Monday, February 01, 2010

baking my OWN cake

:

many people ask how my bday cake looks like? ramai juga sms tanya, sempena bday kali ni 'kek buat sendiri ke beli?' .that's enough to make me smile one whole day! tak sia2 share new obsession dgn org lain. ramai yg bagi moral support & menyokong dari jauh.. i love u guys!


ok, frankly speaking.. this is my first attempt making cheese cake. seriously, aku bukanla kaki cheese cake. kalau pizza tu oklah nk lebey cheese sbb boleh cicah sos. selalunya beli kek kat SR ke CB ke SB ke mesti tak habis even satu slice. aku cepat pening bile makan cheese cake. tapi dh namanya si pembuat kek, wajibla tau mcm mana nk buat cheese cake. kalau boleh segala jenis kek nk try.


sape lagi kalau tak new cyber friend merangkap consultant kek yg jadi mangsa 1001 pertanyaan. thanks nanee layan aku. i'm so grateful to know you!


sangat mengaku, my bday cake sgt tak cantik! risau je kalau tak masak or pecah so tak larat nk deco. sentiasa berdebar masa menunggu abis bakar. maybe second trial nnti boleh improve. tapi looking at my doter yg excited, i think this is the best bday cake i've ever had!
rupa-rupanya anak ku ini sukaaa sgt cheese cake!. satu slice besar dia habiskan sorg2! nnti mama buat lagi ye syg masa your bday (june nnti!)




see, tak pecah or retak. thanks nanee

homemade abis sbb pakai tudung periuk as alas. belikan org lain cake stand, sendiri takde! haha


oreo lemon cheese cake + chocolate topping (aku kan chocoholic. hehe)

BUDAK KECIK TERLEBEY EXCITED

*tahun ni, ff je yg tiup. mama tak larat la nk tiup dh.. heheh



14 comments:

Nanee Hamid said...

wahhh...jadik!!! aku lak tumpang xcited. hihihhh...
senang jer kan yulie.

**huhh sedapnye..ngidam..ngidamm..=D

yulie elveera said...

nanee, time baking tu ingat ko je. tapi kecik je kek ni rupanya ye? 8"
mmg camtu ke?????

Nanee Hamid said...

hahaa..mmg kecik le 8".tp, bg org yg xkuat mkn cheese mebi rase byk.dh abih ke?

ingat aku ek?kna tukarlah ke..ingat daku di tepi oven mu..=D

ms ngantuk said...

kita pun x suka cheese cake tp suka cheese on savory food :)
anyway elok aje rupa kek tu di mata kita!

fadillah said...

happy belated birthday yulie..sorry la aku lambat wish..aku cma kelam kabut skang ni..hahah

yulies said...

kak kay, samala kite. bile makan je pening. tapi cheese kat pizza tak cukup2 pulak esp kalu letak sos extra hot. mmg tekak cilii betul!
cheese cake ni pun tak mkn sgt. bawak opis, diorg la yg sukaa.. hehe

mjah, tq2.. dh tua2 ni tak kisah sgt pun. dulu2 punyelah happy nk smbut bday. serious la mmg camni kot bile makin berusia..

eshmy said...

happy belated bday yulie!!

Pink dan Biru said...

hi mummy..come visit our little shop http://pinkdanbiru.blogspot.com See ya!

hajja said...

ni besday mak ke anak?

happy besday girls...

Soulie said...

cewah besnyer bake cake tok birthday sendiri. and yang paling bes biler ada orang eksaited nak makan!

♥nrina♥ said...

fuh aku dah rasa..memamg mabeles ler..nanti aku nak tempah jugak lagi yg camtu rasanya..

kalau ff leh habiskan satu slice..aku boleh habiskan satu biji hehehe...

♥nrina♥ said...

eh..dah aku belasah kek ko lupe lak nak ucapkan happy besday walaupun dah terlewat hehe..

semoga buat kek yg sedap dan sedap dan sedap sgt lagi ye..dan boleh membina kerjaya plak dlm bidang baru ni..

yulie elveera said...

alamakkkk ko sungguh mengharukn. sedappnya cium baby ko. wangiiii sgt.. sib baik dpt captured gambar dia tadi. sat g aku abadikan muka dia dlm blog aku.
thanks nor! u light up my day... ni yg makin bersemangat ni. okla, ko aku lantik jadi agen aku area paya rumput ye.. hehehe
beb, jgn lupa misi diet ko. kek leh makan, tapi sekali sekala.. hehehehe

♥nrina♥ said...

kek ko punye pasal aku dah naik 2kg huaaaa.....

Advertisement

Advertisement