Advertisement

Tuesday, January 05, 2010

Red Is The Color of The Season

.
'
'

Tagline Aigner :p

ok, seriously. merah itu menawan!
btw, kenapa tiba-tiba minat merah/maroon?, jawapan = 2010 kan tahun melaram. Jadi kene sgtla dgn tema merah/maroon. lagipun, nampak merah semangat diri jadi membara-bara. Tahun ni kan tahun membakar semangat. (pss.. boleh pakai ke alasan tu?.. haha. owh pakar beg iaitu, fynnaz kata 'Red Is Yummy!')


sebenarnya, sejak minggu lepas misi pencarian beg merah bermula. sebenarnya, pembelian ini adalah pembelian hadiah b'day. hubby tak kuasa nak belikan si isteri yg cerewet ni. maka diberinya duit, pepandaila beli apa nak. hehe. lantaran itu, 2-3 hari tour mall di melaka , tapi tak jumpa pulak yg berkenan dihati. Lagi satu, aku pun bukan pakar sangat dalam perihal memilih handbag. kriteria yang diperlukan: ROOMY SPACE : (utk ku sumbat segala jenis khazanah malaya!)



namun, pelawaan bos utk satu sidang mesyuarat di TTDI jumaat ini amatlah dialu-alukan. sambil menyelam minum air (ye tak?)


gigih juga ku roger few store sejak 2 menjak . tepat pulak masa, few store masih buat sale up to 30% sehingga minggu depan. Kebetulan yang memberangsangkan! tgklah mana yg berkenan dan suit well dgn budget. oh, walaupun 2010 tahun melaram tapi aku masih berpijak dibumi yg nyata. hanya membeli item yg affordable sahaja. almaklumla, tak dpt pulak duit terpijak mahupun duit yg jatuh dari kayangan :p.. (duit hasil jualan kek tak boleh usik bak kata hubby sbb nk jadikan ibu duit. pss: lagipun aku dh invest pembelian gol* yg makan beriban jugak.. anak mami la katakan :p)


marilah kawan-kawan, kita menjamu mata.. lazat-lazat juga juadah kali ni. cium-cium 40 kali, mana tahu terlekat nanti (it's rhyme!)


coach: tak mungkin dapat yg ini .. tahun depan kot?

9west: menawan jugak

9west : mcm makcik2 ke? apsal aku sukaa sgtt.. pakai ngn blouse putih, skinny jeans & ariani.. fuh!

braun buffel : em, lawa jugak.. tapi merah dia tak menyala la

aldo kot kalau tak silap : cun! tapi mcm tak kukuh je. aku dhlah ganas! utk loving2 boleh kot..

aldo: nice pattern!

aigner: kat OU ada ke aigner? mcm takde je kan... sob sob sob.. susah2 beli online. tgklah apa kata tok nujum nnti...



seriously, masih belum buat decision.................






13 comments:

N I N I E said...

coach dgn 9west tu canteks.. design coach mmg cun2, i loikee..

eh bile bday ekk? tak ingt daaa.. hehe

yulie elveera said...

31 kak.. hehehehe

N I N I E said...

31 jan ke 31 dis? hepi becoming or belated bday la yer.. :)

Fynnaz said...

9West & Aigner tu lawa. Boleh shoulder dgn arm carry. Braun Buffel bleh tahan exclusive dgn leather dia tp price boleh tahan mahai kan hehe. Rasa dah boleh dpt discounted Coach.

Nak round2 OU yek. Have fun!

Fin pun nak bag merah tp kena puasa dulu. Thn depan kot. Thn ni dok diam2 =P


Anyway RED mmg YUMMY kekeke.

Iirakuu Miiraii said...

Yulie : aku dah lama gile usha Braun Buffle merah tu. Tapi di sbb kan aku dh ada satu plus bofwenku tak bagi beli, so tiap kali gi mall, aku mesti masok BB. Nak usha beg. :D

Red is always my color.

dd said...

aigner just ada kat pavillion n klcc.. and it's aigner yg made in italy yg ranging 3k and above tp sumtimes time sale ada gak yg up to 40-60% less... klau online dlm range rm500 n below tu is ettiene aigner yg us market tu...klau nk beli mmg kena online jela...

btw kat OU dah ada coach... incase klau u blum tahu..

happy hunting... i pun mcm nk beli hbag tp takde plk yg btul2 brkenan at the moment..wakakaka...2,3 bln lps mcm beria2 nk beli zoe tp skrg mcm dah pudar plk hasrat tu.. takpelah slamat skit duit laki ku...

yulie elveera said...

kak ninie, 31/1
fyn, u punye collection terbeliak biji mata dibuatnya ok. yg latest tu sgt mengancam (yg dlm pic Us tu).so skang leh aman damai spent/ concentrate deco rumah lak. nice house dear!
ierra, BB tu mcm serious sikit rupa dia. tapi aku tergila2 jugak. aku dh call, BB ni susah nk ada promotion. tgkla mana yg mampu dicapai nnti.. btw,merah kan purnama :p
kak dd, thanks for the info. tgkla larat ke tak nk tour OU. i ni nk beli sbb beg skang dh nazak + desperate kene tukar. pastu jenis tak reti byk2 (ke sbb limited budget.. kui kui).. haha.. kesian kan. mintak2 kali ni boleh dpt yg berkenan dihati. u mesti byk collection kan so leh invest kat bende lain. gold ke.. hehe

dd said...

yulie sy tak la bnyk collection pun.. sbb sy bukan rajin tukar2 sgt so eventho rasa mcm nk mbeli tp bila pkr beg yg ada pun jrg2 pkai tu yg tak beli2 pun... i somehow suka ala2 sling bag tp bkn yg kecik sgt.. dok pkai tu je tukar-tukar.

emas.. dah ada 2,3 ketul tp br je jual sbb harga naik jap aritu... nanti2 la bli lagi... skrg rasa nk tgok je duit tu..hahaha bila duit tgh penuh dlm OD nak buat apa2 mcm syg la plk... ada ke...

Iirakuu Miiraii said...

Yulie,
some ppl said BB ni taste makcik2. tapi mmg pon. bile aku g butik dia, manjangla nmpk makcik2 (or datin?) kt situ....

BB mmg susah nak sale.paling kuat dorg leh bagi...20% je,

yulies said...

ierra, aku paling suka 9west yg mcm makcik2/datin2 kot.. haha.. i'm getting older! tp maybe aku masuk BB gak kot nk rasa leather tu.. :p
mintak2 pencarianku berjaya esok. kalau ko kat kl mesti aku dh sms kotla boleh jalan2 sekali.

yulies said...

kak dd, i pun selalu. bile sengkek mcm2 nk beli. bile ada duit sikit, mula la pening nk beli tapi semua tak berkenan. agaknya kalau duit byk mcm CT camno la ghupa.. haha

sling2 vogue pe!

chi chiong kai said...

aku ada coach brooke
im loving it to bits
seriyes cool

yulie elveera said...

hajj, coach brooke leather eh? aku rasa tu kot yg aku berkenan & pegang2. mmg cool abis! but seriously, belum afford skang.doa2 thn depan dan tahun2 mendatang boleh sambar. beb, tapi aku rasa beg ko mmg cool2 la.

Advertisement

Advertisement