Advertisement

Wednesday, January 06, 2010

bon Voyage

i always wanted to make my cake looks simple tapi 'mahal'. mahal not in terms of price tapi bila tgk mcm.. wah!


frankly speaking, until now impian belum terlaksana. masa plan nk buat tu, semua bende terbayang-bayang kat kepala, tapi in reality, ideas jadi entah ke mana-mana...


so, for the year 2010 ini aku punya cita-cita utk mewujudkan 'kemahalan' rupa tu. i know, this is not an easy thing. berimaginasi dan reality adalah dua perkara yang sgt berlawanan meskipun punya kaitan. mungkin fondant adalah jawapannya????? or less colour?


2010, i got so many chances untuk menerbitkan 'kemahalan rupa' tersebut. big event on coming feb & middle of march. then april & insyallah June nanti boleh dijadikan medan berjuang.


okla, mari layan kek yang konon2 nak nampak mahal tapi belum success pun!




baking & topping at late nite whereas decoration done at 650am!

a good friend of mine yang akan resign for better future!



I wanted a perfect ending. now I've learned, the hard way, that some poems don't rhyme, and some stories don't have a clear beginning, middle, and end. Life is about not knowing, having to change, taking the moment and making the best of it, without knowing what's going to happen next. ~Gilda Radner



3 comments:

N I N I E said...

haiii.. berlawan2 buat kek dgn wawa.. buat kek ni mmg best, lagi2 klu menjadi ms 1st attempt, bleh addicted wooo..

asyik tgk "cyber-cake" aje, bile nk ade depan mata ni? hehehe

btw, ur cake tu bleh aje nmpak mahal as u wish.. pelan2 kayuh, caiyok caiyok!

malyn said...

practise make perfect..
buat masa ni yg penting rasa mesti sedap!
but as times goes on,kene make sure rupa pun "mahal"..org kata biar jatuh cinta pndang pertama.pastu bila dh rasa sedap dia,baru la cinta tu terus jatuh ke hati..hehe

yulie elveera said...

kak ninie, insyaallah one day kite jumpa n i'll bake specially for you.
malyn, tu la.. slowly kan. i slaute u jugak.. business minded laki bini.
thanks for your thought :)

Advertisement

Advertisement