Advertisement

Monday, December 21, 2009

Pullman Putrajaya Lakeside & Hotel Resort


to get some refreshment setelah setahun bergelumang dgn stress, keje yg tak sudah2 (kire family retreat la ni kan.. hehe) we choose Pullman as our year-end hol destination.


seriously, since poket tak berapa nk kembung :p & lagi senang nk melayan ff , we always choose any cozy hotel yg dekat dgn mall utk bercuti. nk travel jauh2, belum terjejak kot at least buat masa ni. tunggu MPV keluar next year maybe? + melaka airport open for wide coverage!


tapi takkan limited budget tak boleh bercuti kan? so, bila hubby browse hotel ni for the first time terus berkenan. luckily ada weekend promo pulak. maybe sbb hotel ni quite new kot.


cost : 1 nite stay including breakfast for two = 199++ (campo tolak tax = rm230 lebih kurang) .. plus petrol + toll + makan2 + shopping2 = less than 600!


so, for those yg interest nk test skill photographer mmg recommended sgt hotel ni sbb ada byk scenery yg lawa2. since ff belum menunjukkan ciri2 suka bergambar, muka i la yg tertepek sana sini. haha.. NO, bukan nk over expose, i just helping my hubby to test his skill & his new lense.. hubby kata kalau shoot ada muka org lagi nmpk live moment tu .. hehe (sib baik suka bergambar!). lagi satu, memenuhi kriteria budget wise :D


okla, jom layan gambar.


scene #1 : condition bilik lebih kurang mcm advertisement.. puas hati :)

scene #2: hisham's agency model :p

scene 3: okla, 40 kali amik gambar kot2 masin, dpt deco bath room sebijik!

scene 4: cun la lampu ni. classic!

scene #5: ff berlakon buatkan papa nescafe tarikk 1!

scene #6 : lain kali kene wat muka dramatic sikitt. @ balcony
scene #7 : sofa bed. pegaqng byk kali gak supaya MASIN
scene #8 : minta permission nk main bath tub.. haha
scene #9
@ alamanda, ff dpt buku disney, mama dpt buku cupcakes! yeay!

@kopitiam, punye lepak.. siap tertido sejam

the most enjoyable place! kid's room.. siap melalak tu takmo balik
@B's restaurant. sedap + stylish deco dia


cari nasi ayam.. @alamanda
i love u darling!

ok, last but not least.. SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 1431H
(so far baru 2 azam dibuat.. realistic one!)


6 comments:

azura said...

wah..jadi model yer..hehe..

cantik ar ko pakai tudung2 tu..mcm model betul..

suka aku tgk gmbr sofa bed ngan lampu tu..:)

Soulie said...

aku suker gambar yang pegang lampu tuh most! gambar yang lain pon nice jugak! cayalah sham ada model yang cun of kos gambar betambah cun hehehe

N I N I E said...

bleh jadik model tudung nih, hehe..

wah, pasni bleh la masuk list destinasi nih utk cuti2 mesia..

yulie elveera said...

zura, sofa bed tu mmg cun kan.. kene pegang 40 kali bagi lekat.. hehe. btw, tudung ni mmg best betul la.. buy 1 free 1
sol, aku kene train ff jadi camera lover. so takyah la aku nk pose memanjang.. takpela support husband .. hihi
kak ninie, mmg best + berbaloi2... budget tight, tu yg cari tempat yg best tapi mampu milik.. byk rupanya dlm internet ni pakej2 yg harga ok. kene rajin surf je..

malyn said...

yulie...menarik la hotel tu.
gmbr² sham pun mcm advert (for free) hahaha
nway,suka baju ko pakai purple color tu.
mana beli? kalau aku rembat yg sama,x jadi boria kan?hehe

yulie elveera said...

malyn, wat keje amal akhir2 tahun ni so wat advert free. eh apsal takleh komen kat blog ko. ko buangla word verification tu.. btw, keisha tu comella! tak kuruss.. chubby je
eh baju tu aku beli kat jusco je.. rm49 inggit kalau tak silap. ala rembat la tak kisah pun boria2.. dia ada gak kaler itam. haha.. mmg best! (sbb murah & cantikk)

Advertisement

Advertisement